• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Navu (Nederlands-Antilliaanse Voetbalunie) is omgedoopt tot FFK (Federesahon di Futbol Kòrsou). Curaçao kan nu met eigen vlag en volkslied meedoen als land aan Fifa-toernooien. Navu-leden Angelo Hironimus, Eric Fraay, Amado Victoria, Farley Sillie en Gregori Djaoen stemden unaniem voor de nieuwe federatie.

De voetbalfederatie in Bonaire gaf ook hun goedkeuring. Volgens de voormalige voorzitter van de Navu, Jean Francisca, zal er snel een samenwerkingsovereenkomst worden gesloten met Bonaire. De nieuwe Curaçaose voetbalfederatie heeft gelijk een nieuwe website online gezet.

4 reacties op “FFK is geboren”

 1. Navu, FFK gefeliciteerd met de nieuwe kunst grasveld, ik ben blij dat Curacao heeft gekozen voor een zuid Amerikaans trainer, een Argentijn, stiekem had vele wel gehoop op een Braziliaans of Mexicaan trainer. Onze voetbal moet terug naar het systeem trainen voetballen van zuidamerica en midden amerika. Dus aandacht op techniek, bal controle en aanname en verzorgd voetbal net als ons vroeger voetballer. Als je dit basis goed beheers en dan kan je goed en snelle bal handelingen met tatische inzicht. Maakt ook gebruik van ons talenten in Nederland. Ik wil graag soevenir tshirt van Curacao selectie in de locale winkels, centrum en markt

 2. Leve het voetbal op Curacao.
  Ik was er onlangs op vakantie en kon helaas nergens een shirt van het curacaoos elftal vinden. Nergens. Ik blijf op zoek gaan, maar ik vind dat jullie shirt in de shops moet hangen. Trots zijn op eigen clubs. De winkels hangen wel vol met alle bekende buitenlandse clubs, maar een shirt van Curacao is er niet. Wel alle grote clubs, maar die van julle zelf hangt er niet tussen.
  Ik wil zo graag een shirt. ook van Barber!

 3. Samenwerken? Hoop zeker dat Curacao als land kan uitkomen op de olympische spelen! dat zal goed zijn voor de uitstraling en naamsbekendheid etc…dus meer toerisme!

 4. NAOC had dit constructie ook kunnen toepassen. Maar nee hoor, onderling ruzie maken of zoeken had prioriteit. En het is hun gesuggereerd. Maar niks is nog niet verloren. Alle gekheid op een stokje en nu vechten voor de sporters van País Kòrsou. De sport op Curaçao kan profiteren als alle sportbonden hun wenslijkheidbegroting indienen bij de ministerie OKS van Curaçao en deze op haar beurt onderhandelt zakelijk met de ministeries van VWS en BZK van Nederland over sportsubsidie uit Europese fondsen. USONA weet hier alles van. Het is simpel en toch eenvoudig.