• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oude atletiekhal Ookmeer wordt versleept van Amsterdam naar Curaçao. Hier wordt de hal weer opgebouwd en gebruikt als turnhal voor het Peter Stuyvesant College. De kosten voor demontage, zo’n 37.000 gulden, komen voor rekening van het sloopbudget van stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

Het Stuyvesant College heeft 54 klassen met in totaal ruim 1300 leerlingen die elke week twee uur gymnastiekles hebben. Hiervoor was tot nu toe onvoldoende gymruimte beschikbaar. Het Stuyvesant College bouwt de atletiekhal om tot turnhal en gebruikt deze ook voor naschoolse activiteiten en revalidatie. De atletiekhal is gebouwd met gegalvaniseerde metalen panelen die zeer geschikt zijn voor het klimaat op Curaçao.

7 reacties op “Atletiekhal naar Curaçao”

 1. niet kletsen jongens, het is idd een afdankertje. om dat te constateren heb ik iig geen Wiels noch niemand nodig. Curacao is geen dump paradijs voor oud spul uit NL. ik zou er voor bedanken. als gift voor de minderdeelde curacaose jeugd zou het echter niet misstaan. ik weet zeker dat zo’n atletiekhal honderden jongens en meisjes in zomaar een arme barrio ontzettend blij zou maken. daar voelt ieder met een goed hart zich beter bij. jullie hebben het niet persé nodig.

 2. De “gevers” in Nederland begrijpen het nog steeds niet, ik zie, nee, ik hoor de heer Wiels al weer brallen over de afdankertjes die het Curaçaosche volk ontvangt van de koloniale overheerser.

 3. Churandi, wat zou je zeggen van de “Meyer Sporthal”.

 4. Is er al een mooie naam voor de sporthal bedacht…..Dhr. Rosalia heeft vast nog wel een goede naam in gedachte…Sporthal PSC kan natuurlijk niet meer. Hoe dom kan je zijn.

 5. meneer Gomez, ben je nou echt zo afhankelijk van Wiels?
  ik kan me niet voorstellen dat je dit echt meent, het lijkt me dat je dit uit cynisme zegd,
  om Wiles belachelijk te maken?
  hij kan trouwens niet belachhelijk genoeg gemaakt worden……

 6. De belastingbetaler betaalt zich scheel in Nederland. Als het geld niet volledig benut wordt door de gemeenten, dan worden ze gekort door de overheid. Vandaar dat veel spullen en gebouwen snel als oud worden beschouwd, waardoor gemeenten dan nieuw geld krijgen van de overheid. De sporthal is dus waarschijnlijk nog splinternieuw en moet weggedaan worden, om de begroting van Amsterdam sluitend te krijgen. Ik vind het dus niet erg als wij goedkoop tweedehands spullen kunnen kopen uit Nederland. Wij betalen immers veel minder belasting op Curaçao dan in Nederland.

 7. Dit moeten we niet accepteren. We willen toch onafhankelijk worden dus laten we alle hulp uit Nederland stoppen en we bouwen zelf wel een sporthal! toch PS?