• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalclinicCURAÇAO – Voetballertjes zover je kijkt. Honderdvijftig jongens en enkele meisjes, allemaal in hetzelfde t-shirt hollen achter een bal aan. Het SDK stadion vormt vandaag het toneel voor een voetbalclinic, gegeven door Mario Been, trainer van Feyenoord, en enkele Nederlands-Antilliaanse profvoetballers.

“Geweldig dit! De opkomst is super en alle kinderen doen heel erg hun best. Je kunt zien dat ze er plezier in hebben,” vertelt Mario Been. “Ik kwam op het idee om deze clinic te organiseren, toen ik vorig jaar trainer was van NEC Nijmegen. De hoofdsponsor van die ploeg is Curaçao. Er is hier veel talent, ook zij verdienen een kans. Ik heb toen contact gezocht met Peter Oerlemans van Interexpo, hier op het eiland. Hij heeft de organisatie op zich genomen.”

Initiatief
“Toen Mario mij belde, heb ik gelijk ja gezegd. Dit is een geweldig initiatief. Kijk maar om je heen. Honderdvijftig kinderen die het allemaal geweldig vinden, dat ze hieraan mee kunnen doen.” zo gaat Oerlemans verder. “Op dit moment speelt de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Vanmiddag is het de beurt aan de oudere groep van 12 tot en met 17  jaar, dan verwachten we driehonderd voetballers. We sluiten de dag af met een Happy Hour, tussen 5 en 6 uur. Kunnen al die kids met de profs op de foto. We maken dan ook de winnaar bekend van het penaltyschieten. Alle kinderen nemen vandaag meerdere penalty’s en wie het meeste scoort wint.”

Profvoetballers
“Ik vind dit echt een heel goed initiatief, ik ben blij dat ik mij voor dit soort projecten in kan zetten,” aldus Leroy Fer, voetballer bij Feyenoord. “Ik, maar ook andere profvoetballers zoals Vurnon Anita (Ajax), Shanon Camelia (NEC) en Charlison Benschop (RKC Waalwijk), dienen vandaag als voorbeeld voor deze kinderen. Zij kijken naar ons op. Ik geef ze dan ook veel tips. Niet alleen over hun spel, maar ook over hoe je een goede voetballer wordt. Zo zeg ik ze dat ze goed moeten eten en hun best moeten doen op school. En het is ook heel belangrijk dat je, je op een training altijd inzet en naar de trainer luistert.” Ook Vurnon Anita vindt het helemaal te gek, “Het is gewoon heel mooi om hier bij te zijn. Het gaat goed, iedereen heeft het naar zijn zin. Wat wil je nog meer. Het gaat vandaag vooral om het plezier.”

Geslaagd
“Ik ben zeer tevreden over het verloop van de dag tot nu toe. Ik had niet verwacht dat er zoveel kinderen op af zouden komen. We kunnen zeker spreken van een geslaagde dag, nu al. Wat mij betreft doen we dit vanaf nu ieder jaar!” aldus Been.

www.versgeperst.com