• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dit weekend is het tijd voor de zevende Ride for the Roses. Er hebben zich gisteren al meer dan 2000 deelnemers ingeschreven, verdeeld over de verschillende onderdelen. Het lijkt erop dat deze editie van de Ride for the Roses het deelnemersrecord gaat breken.

Door mee te doen aan de Ride betuigen jaarlijks duizenden deelnemers hun steun aan de strijd die de naar schatting vijfduizend kankerpatiënten op Curaçao strijden. Naast de Ride op de fiets zijn de Walk for the Roses en de Swim for the Roses inmiddels ook niet meer weg te denken.

Drukte
“Wij hebben twee doelen; 400.000 gulden ophalen voor de strijd tegen kanker en vierduizend deelnemers op de been brengen”, zegt Simund Jansen, persvoorlichter van de organisatie. “Het lijkt erop dat wij dit gaan halen en dat brengt een luxeprobleem met zich mee. Het zal voor de start ontzettend druk zijn, dus wij adviseren iedereen om de auto al eerder langs de kant van de weg te parkeren en niet door te rijden naar Wet ’n Wild.”

Tocht
Bij de Ride kan gekozen worden uit een tocht over de geasfalteerde weg van zestig, veertig of vijftien kilometer, of uit een off-roadparcours van twintig kilometer. De Swim is in het veilige open water en is 2,7 kilometer lang. De Walk is een wandeltocht van het Brionplein naar Wet ’n Wild. Deelnemers kunnen kiezen uit 7,7 kilometer of vijf kilometer.

Programma
De Walk start zondag om zeven uur vanaf het Brionplein. De Ride gaat een uur later van start vanaf Wet ’n Wild. Om twaalf uur start de Swim vanaf Zanzibar. Klik voor meer informatie en het volledige programma hier.

www.versgeperst.com