• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

didierSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met windsurfer Didier van der Horst. “Mijn doel is om het leuk te hebben.”

paspoort-verszweet-didier

Wat doe je hier?
“Ik heb net eten gehaald en ga zo windsurfen. Ik ga meestal naar het Spaanse Water om te surfen, maar soms ga ik ook naar St. Jorisbaai. Ik kom toch het meest bij het Spaanse Water, omdat dit vlakbij mijn huis is en ik er zo op de fiets heen kan gaan.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik kreeg drie jaar geleden voor mijn verjaardag als verrassing vier lessen windsurfen. Daarna ging ik door met lessen met één keer les per week. Nu heb ik mijn eigen spullen en heb ik les op vrijdag en doe ik op zaterdag aan freestyle.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen ik mijn allereerste eigen set kreeg. Ik kreeg een tweedehands board van 2.8 vierkante meter met een panterprint. Daarna kreeg ik een splinternieuw bord, daar was ik helemaal blij mee!”

Wie is je grote voorbeeld?
“Taty Frans en Kiri Thodee. Dit zijn grote windsurfers op Bonaire. Dat waren mijn eerst voorbeelden. Nu vind ik Golito, een freestyle windsurfer uit Venezuela, ook heel goed.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil in de Professional Windsurfers Association (PWA) competition terechtkomen. Maar ik wil het vooral gewoon leuk hebben.”

Foto: Windsurfing Curaçao

1 reactie op “Vers zweet van Didier van der Horst”

  1. tis een leuk stukje geworden Elisa! misschien de volgende keer is Rich aan de beurt 🙂