• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Jeroen Bijl - Kapap - Vers ZweetCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Kapapinstructeur Jeroen Bijl. Hij is onlangs instructeur geworden en gaat volgende week zijn eerste lessen geven.

Curacao Sport - Paspoort Vers Zweet Jeroen Bijl


Wat doe je hier?
“Ik volg kapaplessen bij het Kapap Centre Curaçao in Otrobanda. Kapap is een vorm van zelfverdedigingt. Het is ‘face to face combat’, maar je leert ook veel defensieve technieken. Maandag- en donderdagavond volg ik ‘advanced’ kapaplessen. Zaterdagochtend, als ik genoeg energie heb, ga ik naar ‘Kapap Body Conditioning’. Zo blijf ik scherp en in goede conditie.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Drie jaar geleden begon ik met kapap. Iemand had mij erover verteld, maar ik was niet geïnteresseerd omdat ik al aan taekwondo deed. Uiteindelijk ben ik naar een introductieles gegaan en ben ik nooit meer gestopt. Kapap is geweldig. Het is simpel en heel erg effectief, vooral omdat het de ‘economics of motion’ gebruikt.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Toen ik een paar maanden geleden instructeur werd. De trainerscursus duurde drie volle dagen (08.00 uur tot 18.00 uur) en was zeer intensief. Ik ben erg trots dat ik het heb gehaald en dat ik nu een ‘level 1’ instructeur ben.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn instructeur Willem-Jan Paardekooper. Hij is een ‘level 4’ instructeur en is zonder twijfel de beste instructeur die ik ooit heb gehad. Hij is mijn mentor en hij heeft mij heel veel geleerd. Danzkij hem ben ik erg ver gekomen binnen de sport. Willem-Jan is mijn grote voorbeeld en ik hoop ooit zijn niveau te kunnen bereiken.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil in de toekomst minstens een ‘level 2’ instructeur worden. Nu ben ik level 1, maar ik wil level 2 of hoger worden. Ik ga volgende week toevallig ook mijn eerste lessen geven, dus daar ben ik erg blij mee.”

www.versgeperst.com