• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Leroy Fer - FeyenoordCURAÇAO – Aanstaande woensdag staat Ajax-Feyenoord op het programma. De ‘Klassieker’ is de meest beladen wedstrijd van het seizoen in Nederland en is de laatste jaren ook erg interessant voor voetbalfans op Curaçao. Dit omdat Leroy Fer en Vurnon Anita, twee profs met Curaçaose roots, ook van de partij zijn.

De kans bestaat echter dat de boezemvrienden beiden niet in actie komen aanstaande woensdag. Fer liep in oktober een knieblessure op en werkt momenteel hard aan zijn herstel. “Ik hoop er 19 januari natuurlijk wel bij te zijn in de Arena”, vertelt de 21-jarige middenvelder in Nusport-magazine.

Teleurstellend seizoen
Het seizoen is tot nu toe een grote teleurstelling geweest voor Feyenoord. De Rotterdammers staan momenteel op de dertiende plaats, vijftien punten achter Ajax. Toch denkt Fer dat zijn ploeg wel een kans heeft in de Amsterdam Arena. “Winnen wordt moeilijk, dat is me sinds mijn debuut nog nooit gelukt. Maar als we alles geven en een beetje geluk hebben, kunnen we de Arena straks met een goed resultaat verlaten.”

Basisplaats kwijt
Het is ook nog de vraag of Vurnon Anita speelminuten krijgt tijdens de wedstrijd. De Curaçaose verdediger van Ajax is niet geblesseerd, maar heeft onlangs zijn basisplaats als linksback verloren. De 21-jarige verdediger was een vaste waarde onder trainer Martin Jol, maar wordt nu gepasseerd door de nieuwe coach, Frank de Boer. “Anita is voor mij voorlopig geen linksback. Ik wil iemand die goed met links kan passen”, vertelde de oefenmeester vorige week aan Ajax Life.

Afgelast wegens sneeuw
Ajax-Feyenoord staat woensdag 19 januari om 20.45 uur (Nederlandse tijd) op het programma. De wedstrijd moest op 19 december al worden gespeeld, maar werd wegens de hevige sneeuwval afgelast.

www.versgeperst.com