• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot gisteren dat het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) niet meer erkend wordt. Maar wat betekent dit voor ons Olympisch Comité? Moeten zij hun deuren nu gaan sluiten?

“Wij vergaderen zaterdag over de veranderingen die moeten plaatsvinden”, laat directeur Remco Tevreden in een gesprek met Versgeperst.com weten. “Wij zijn van plan om aanstaande maandag direct aan de slag te gaan met ons nieuw beleid.”

Sporters opvangen
Volgens Tevreden gaan de deuren van het NAOC voorlopig niet dicht. “Onze sporters kunnen tot en met de Olympische Spelen in London (2012) nog namens de voormalige Nederlandse Antillen meedoen. Er moeten dan verschillende dingen voor hen geregeld worden als ze meedoen met internationale evenementen. Wij zullen zorgen dat alles voor hen geregeld wordt. Het NAOC zal geen internationaal erkend Olympisch comité meer zijn, maar we zullen wel met een nieuw beleid doorgaan.”

Beslissingen na 10-10-10
Antilliaanse atleten kunnen tot en met de volgende Olympische Spelen kiezen om namens de voormalige Antillen, Nederland of Aruba uit te komen. Bij de volgende Olympische Spelen (London, 2012) kunnen ze als onafhanlijke atleten onder de Olympische vlag deelnemen. Na de Zomerspelen moeten ze op Olympisch niveau voor Nederland of Aruba kiezen. Onze atletiekatleten hebben al te horen gekregen dat ze voortaan Nederland moeten vertegenwoordigen. Bij voetbal is er ook al een beslissing genomen. De FIFA liet vorig jaar al weten dat ze Curaçao als land gaan erkennen.

www.versgeperst.com