• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Javier MartinaTILBURG – Na negen maanden revalideren was Javier Martina eindelijk klaar om weer aan de slag te gaan in het betaald voetbal. Bij Willem II leek het te gaan lukken, totdat de Tilburgse club hem vorige week afkeurde vanwege een te hoog vetpercentage. Hoogste tijd om de hoofdrolspeler om een reactie te vragen.

“Dit heeft niks met voetbal te maken. Als dit alleen de reden zou zijn, dan zou dat heel raar zijn”, reageert de 23-jarige Martina. Na een eerdere poging bij FC Zwolle, liep de oud-Ajacied sinds half december stage bij Willem II. “Vlak voor het kerstreces hebben ze mijn vetpercentage al gemeten. Ik heb heel lang moeten revalideren van mijn kruisbandblessure. Daarom heb ik twee weken vakantie gehouden in Nederland. Toen ik vorige week maandag bij de club kwam, was mijn percentage twee procent hoger.”

Geen waarschuwing
Helemaal onverwacht kwam het nieuws ook weer niet. “Ik had verwacht dat het hoog zou kunnen zijn, maar dat heeft vooral te maken met die blessure. Doordat ik tijdens mijn revalidatie minder heb getraind, schommelt dat percentage bij mij heel snel.” Volgens Martina heeft niemand van Willem II hem gewaarschuwd voor een te hoog vetgehalte. “De club heeft nooit een percentage genoemd waar ik me aan moest houden. Willem II vond dat ik een te hoog percentage had, maar zo zie ik het zelf niet. Ik voelde me echt fit. Mijn gewicht is nooit een probleem geweest. Het heeft alleen geen zin om in discussie te gaan, het besluit staat toch vast.”

‘Aantal opties’
Ondanks alles had Martina er tijdens de stage een goed gevoel over. “Ik had het idee dat ik makkelijk mee kon draaien. Het is een gemiste kans maar zeker niet voor niets. Ik heb in mijn carrière al zoveel meegemaakt dat ik dit ook wel kan relativeren.” Een mooie toekomst in het profvoetbal heeft hij zeker nog niet uit zijn hoofd gezet. “Op het moment zijn er een aantal opties, ik kan daar alleen nog niks over zeggen. Ik heb allereerst iemand nodig die echt vertrouwen in me heeft. Bij welke club dat is maakt me niet zoveel uit. Desnoods wordt het een club uit de Eerste divisie.”

Pechvogel
Twee jaar geleden zag de toekomst er heel anders uit voor de op Curaçao geboren aanvaller. Onder leiding van de toenmalige coach Marco van Basten maakte Martina toen zijn debuut voor Ajax 1 in de wedstrijd tegen FC Twente. Hij kon alleen geen basisplaats veroveren waarna hij begin vorig jaar werd verhuurd aan HFC Haarlem. Anderhalve week later werd Haarlem failliet verklaard. Afgelopen zomer kreeg hij van Ajax geen nieuwe aanbieding. Sinds dat moment zit de pechvogel zonder club.

www.versgeperst.com