• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met skateboarder David Barrios. Hij skate graag op het Brionplein en wil later zijn eigen skatepark in het buitenland openen.

Wat doe je hier?
“Ik ben aan het skaten in het skatepark van Splash. Meestal skate ik op het Brionplein, maar soms kom ik ook hier bij Splash skaten.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
‘Toen ik 5 jaar oud was ging ik een keer met mijn ouders naar het Brionplein en ik zag een aantal jongeren skaten. Ik vond het erg leuk en wilde toen zelf ook gaan skaten. Toen ik 10 jaar oud was ben ik echt begonnen met het skaten, dus ik ben nu ongeveer twee jaar bezig.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“De eerste keer dat ik op het Brionplein ging skaten. Ik probeerde een ‘varial’ en het was me gelukt. Ik vond dat erg leuk want het was de eerste keer dat ik het trucje had geprobeerd en het lukte meteen.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Momenteel heb ik eigenlijk geen groot voorbeeld. Ik heb mezelf leren skaten, dus ik blijf gewoon mijn best doen om een betere skater te worden. Ik kijk wel naar andere skaters, naar welke trucjes zij doen, maar echt een groot voorbeeld heb ik nu niet.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil blijven verbeteren en een hele goede skater worden. Daarnaast zou ik mijn eigen skatepark in het buitenland willen openen, dat lijkt me echt leuk. Ik wil ook graag in het buitenland skaten, in landen zoals Venezuela en de Verenigde Staten.”

www.versgeperst.com