• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vers zweet van pitcher Shurela MerkiesJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met pitcher Shurela Merkies van softbalploeg The One. “Als we niet zoveel fouten maken, zou ik tevreden zijn.”

paspoort-shurela-merkies-8.jpg

Wat doe je hier?
“Dit is de eerste wedstrijd in de finale tussen The One en Pichingolo Nissan. Het is een ‘best of seven’, dus wie vier wedstrijden wint, is kampioen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Toen ik nog jonger dan 10 jaar was, speelde ik al softbal. Vanaf mijn twaalfde ging ik ook in competitieverband spelen. Ik ben altijd al pitcher geweest. En nu speel ik ongeveer een jaar bij The One.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Eigenlijk is dat dit seizoen. In de gewone wedstrijden hebben we goed gespeeld. Tegen Pichingolo Nissan is het altijd leuk. We spelen vaak tegen elkaar, maar zij winnen meer wedstrijden van ons dan andersom.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Dat is Rosaline Kinburn, de pitcher van Pinchingolo Nissan. Zij is gewoon super goed. Ik train elke dag, maar tijdens het seizoen werk ik er nog harder voor om beter te worden.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“We hebben vanavond te veel fouten gemaakt. Als we niet zoveel fouten maken, zou ik tevreden zijn. En natuurlijk de finale winnen!”

www.versgeperst.com