• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - RugbyCURAÇAO – De rugbybond heeft een nieuw kantoor op Curaçao. In aanwezigheid van verschillende genodigde gasten werd gisteren het nieuwe kantoor geopend. De bond gaat nu een nieuwe structuur opzetten en wil rugby zoveel mogelijk promoten op het eiland.

Dennis van de Camp, een Nederlanse rugbyspeler die momenteel voor topclub ‘the Dukes’ in Nederland speelt, gaat het kantoor managen. Van de Camp zal hulp krijgen van een student HBO Sport Management om alles zo goed mogelijk te structureren en professionaliseren.

Investeren in het personeel
Arthur Hogesteger, president van de rugbybond, laat weten dat er de komende maand eerst flink wordt geïnvesteerd in de opleiding van het personeel. Iedereen zal een korte scheidsrechtercursus volgen, gevolgd door een jeugdtrainerscursus in februari die gegeven wordt door een vertegenwoordiger van de International Rugby Board.

Stagemogelijkheden
Het nieuwe kantoor zorgt ook voor veel stagemogelijkheden. Aanstaande maandag beginnen twee studenten van Sport en Bewegingscoordinator SBO niveau 4 met hun afrondende stage. Malcolm Pieternella en Arthur Rand, twee studenten van de College of the Dutch Caribbean, gaan voor hun stage verschillende rugbyprojecten opzetten voor scholen op zowel Curaçao als Bonaire. De studenten gaan ook helpen met het promoten van rugby bij verschillende sportorganisaties op het eiland.

2 reacties op “Rugbybond neemt volgende stap”

  1. @realmadrid, de doorsnee ydk hangt ook liever bij de snek rond dan een sport spelen

  2. kijk naar die foto, geen afspiegeling van een doorsnee yu di korsou!
    Veel succes in de toekomst.