• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Javier MartinaCURAÇAO – De proefperiode van Javier Martina bij Willem II heeft niet lang geduurd. De Curaçaose voetballer werd maandag op de eerste dag na het kerstreces ‘betrapt’ met een te hoog vetpercentage. Martina is weggestuurd en hoeft niet meer terug te komen bij de huidige hekkensluiter van de Nederlandse Eredivisie.

“Op maandag en dinsdag werd Martina net als alle selectiespelers op diverse fronten getest om de fitheid en conditie te meten. De resultaten bleken niet voldoende om de stage van de oud-Ajacied voort te zetten”, meldt de clubsite van Willem II. Martina is niet de enige speler die blijkbaar teveel heeft gesnoept tijdens de feestdagen. Aanvaller Maceo Ritgers werd na de vetmeting ook afgekeurd, maar hij mag wél bij de club blijven.

Kruisbandblessure
Volgens Remko Bicentini, bondscoach van de Dutch Caribbean Stars, het team waarvoor Martina ook  uitkomt, is zijn pupil niet te dik. De bondscoach laat in een gesprek met Versgeperst.com weten dat het beëindigen van de stage met de kruisbandblessure van de spits te maken heeft. “Javier is acht maanden geblesseerd geweest en is net pas hersteld van die zware blessure. Revalidatietraining is qua intensiviteit heel anders dan dat je normaal traint. Je kunt je zelfs afvragen of het wel mogelijk is om terug te komen van zo’n zware blessure.”

Einde profcarrière?
Het zijn moeilijke tijden voor Martina. Ajax verhuurde de 23-jarige aanvaller op 15 januari aan HFC Haarlem, met de bedoeling dat hij de nodige ervaring zou opdoen. De club werd tien dagen later failliet verklaard, waardoor Martina terug moest naar Amsterdam. De spits kreeg in de zomer geen nieuwe aanbieding van Ajax en zit sindsdien zonder club. De Curaçaoënaar mocht vorige maand op proef bij FC Zwolle, maar ook die club kon hij niet overtuigen.

1 reactie op “Curaçaose prof te dik voor Willem II”

  1. kom terug naar curacao … hier hoef je je niet dik te maken hoor 🙂 er komt zelfs een nieuwe macdonalds BIJ! of jullie hebben aanleg voor uitdeiende groei of jullie eetpatronen zijn gewoon totally F-ED!