• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal waarschijnlijk op 13 januari een definitieve beslissing nemen met betrekking tot de Olympische erkenning van het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC). De verwachting is dat het merendeel van de internationale federaties de beslissing overnemen.

Het NAOC wordt sinds 1950 door het IOC erkend, maar het comité zou na 10-10-10 geen bestaansrecht meer hebben. “Het NAOC is sinds eind 2005 bezig met deze situatie, aangezien de initiële datum voor de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 1 juli 2007 stond gepland. Wij hebben ook alles in het werk gesteld om deze belangrijke Olympische erkenning niet te verliezen”, laat het comité weten. Mocht de erkenning worden ingetrokken, moeten Curaçaose sporters voortaan namens Nederland of Aruba uitkomen.

Internationaal lidmaatschap
Vorig jaar hebben de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) en de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) reeds beslissingen met betrekking tot het internationaal lidmaatschap genomen. De FIFA zal Curaçao als land erkennen, terwijl de IAAF het lidmaatschap van de Antillen heeft opgeheven. Dit betekent dat onze atletiekatleten voortaan namens Nederland uit moeten komen. De Nederlands Antilliaanse Atletiek Unie, de Curaçaose Atletiek Bond en het NAOC hebben echter een commissie gevormd en proberen de IAAF over te halen om die beslissing te herzien.

www.versgeperst.com