• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met martial artist Kevin Williams. Hij beheerst meerdere vechtsporten waarbij het niet om kracht maar om zelfbeheersing gaat.

Wat doe je hier?
“Ik ben hier nu drie weken op vakantie, maar ik moet natuurlijk wel blijven trainen. Normaal train ik samen met m’n broer ter voorbereiding op wedstrijden, maar hij is nu niet mee.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Al bijna mijn hele leven houd ik mij met verschillende vechtsporten bezig. Vanaf mijn zesde ging ik op karate en daarna ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in andere Aziatische vechtsporten. Thaiboxen, Kung Fu, met stokken, van alles. Ik en wat vrienden en m’n broertje zijn toen wekelijks gaan trainen en sparren met elkaar. Deze mix van diverse vechtstijlen noem je Martial Arts.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik heb niet echt een mooiste sportmoment. Als ik train en op dat moment meer bereik dan de dag ervoor of als ik een bepaalde beweging al tijden oefen en het dan lukt, dat zijn mijn mooiste sportmomenten.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn grote voorbeeld? Dat moet wel Bruce Lee zijn. Dat was een man die zoveel kon en zoveel bereikte met het kleine beetje kracht dat hij bezat. Hij inspireert mij om meer uit mezelf te halen.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn ultieme doel is om mijn eigen martial art school te openen voor de jeugd. Zo kan ik jongeren de kans geven dezelfde liefde voor deze vorm van sport te ontwikkelen als ik. Ook wil ik ze hiermee laten zien dat je meer hebt dan kickboxen, het gaat niet om meppen, maar vooral om zelfbeheersing en stijl.”

www.versgeperst.com