• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Atletiekclub TrupialCURAÇAO – Atletiekclub Trupial kijkt terug op een succesvol 2010. Atleten van Trupial hebben lokale records verbeterd, goed gepresteerd in het buitenland en veel medailles gewonnen. Deze prestaties werden vorige week bij een kerstdiner en prijsuitreikingsceremonie gevierd.

Drie lokale records werden door vier Trupial-atleten verbeterd. Enirahs Martina en Suheidy Francisca hebben samen met twee atleten van Rising Star het nationale record van de vrouwen op de 4 x 100 meter estafette gebroken. Daarnaast zette Quentin Siberie het hoogspringrecord (2.03 meter) achter zijn naam, evenals Rigcheillo Rosalia bij het hink-stap-springen (13.89 meter).

Atleten van het jaar
Bij de prijsuitreiking werden recordhouders Rosalia en Martina uitgeroepen tot ‘atleten van het jaar’. De atleten werden geëvalueerd op hun prestaties, houding en discipline. Eerder deze maand werden Martina, Naeemah Isidora, Genessis Dolorita, Suheidy Francisca en Lie-Marvin Bonevacia allemaal tot atleten van het jaar uitgeroepen door de Curaçaose Atletiek Bond.

Grote evenementen
De atletiekclub is ook trots dat het enkele grote evenementen heeft georganiseerd dit jaar. Een van de evenementen was de Trupial – AutoCity Invitational, waar 430 lokale en internationale atleteten aan hebben meegedaan. De ‘Kareda di Apna’ had ook meer deelnemers dan in de voorgaande jaren.


Rigcheillo Rosalia (l) en Enirahs Martina (r) poseren met hun prijs.

www.versgeperst.com