• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met kajakker Ryan de Jongh. Hij kajakte vorig jaar van Sint Maarten naar Curaçao voor het goede doel.

Wat doe je hier?
“Ik geef kajaktouren en het startpunt is hier. We kajakken met een groepje door de Piscaderabaai naar de mangroves. ”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Toen ik tien jaar was ging ik naar een Summercamp in New York. Daar heb ik voor de eerste keer kennisgemaakt met de sport. Ik volgde lessen en kajak nu al dertig jaar.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“De aankomst op Curaçao vanaf Sint Maarten en eigenlijk elke keer als ik iets haal. De sensatie geeft je een kick. Het idee dat je iets hebt gedaan wat niemand ooit eerder heeft gedaan. Ik kan soms niet geloven dat ik de enige ben op de wereld die zoiets heeft gedaan. Het geef een enorme ‘satisfaction’.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ik heb geen voorbeeld, ik ben mijn eigen voorbeeld. Ik merk soms dat ik dit ook ben voor kinderen. Als ik zie hoe ze reageren en geïnteresseerd zijn, ga ik er dieper op in en probeer ik een positieve invloed op hen te hebben.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil Curaçao als marinepark neerzetten. Het eiland is omringd met wateren en overal ligt koraal. Er is al een plan gemaakt voor het park, de overheid moet hier nu wat mee doen.

www.versgeperst.com