• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – De Curaçaose voetbalcompetitie zit momenteel in de ‘winterstop’. De wedstrijden van de Sekshon Pagá worden op 5 januari weer hervat wanneer Hubentut Fortuna SUBT in het SDK-stadion ontmoet. Versgeperst.com kijkt terug op de ‘prome buelta’, het eerste gedeelte van het seizoen 2010-2011.

Centro Barber en Centro Dominguito speelden de eerste wedstrijd van het seizoen op zondag 28 november. Barber won de wedstrijd met 3-2. Norviendel Nahr, die in de zomer overstapte van Undeba, scoorde in de 82e minuut de winnende treffer vanuit een vrije trap. De ploeg uit Banda Bou, die vorig seizoen de Antilliaanse titel pakte, prakte de eerste drie punten van het seizoen.

Hevige regenval
Wegens regenval kwamen weinig fans opdagen voor de openingswedstrijd van de Sekshon Pagá. De regen bleef de daaropvolgende weken een grote rol spelen, waardoor wedstrijden afgelast werden en het competitieschema aangepast moest worden. Wegens de aanpassingen moesten enkele clubs twee wedstrijden binnen drie dagen spelen. Voor koploper Sithoc was het gebrek aan rust geen problem. De club uit Mahuma versloeg Undeba op 9 december met 3-1 en drie dagen later was Sithoc met 3-0 te sterk voor Jong Colombia.

Enkele feiten
Sithoc en regerend kampioen Hubentut Fortuna hebben beiden vier wedstrijden gespeeld. De andere acht clubs zijn drie keer in actie gekomen. Sithoc, Fortuna en Jong Holland zijn nog ongeslagen. Jong Holland heeft zelfs nog geen punten laten liggen. SUBT, Victroy Boys, Undeba en Jong Colombia wachten nog op hun eerste overwinning. Undeba en Jong Colombia zijn de enige twee ploegen die nog geen punten hebben.

Stand Club Gesp Gew Gel Verl Pnt Voor Tegen Saldo
1 Sithoc 4 3 1 0 10 11 3 8
2 Hubentut 4 3 1 0 10 10 3 7
3 J. Holland 3 3 0 0 9 8 4 4
4 C. Dominguito 3 2 0 1 6 8 5 3
5 C. Barber 3 1 1 1 4 6 6 0
6 Vesta 3 1 0 2 3 4 7 -3
7 SUBT 3 0 2 1 2 3 4 -1
8 Victory Boys 3 0 1 2 1 1 7 -6
9 Undeba 3 0 0 3 0 4 8 -4
10 J. Colombia 3 0 0 3 0 2 10 -8


Moeizame start Centro Barber
Centro Barber begon het seizoen als een van de titelfavoriten. De club die de laatste negen jaar vijf keer kampioen is geworden, versterkte zich in de zomer met Reginald Martina (Vesta), Norviendel Nahr (Undeba), Jonathan Geertruida (Centro Dominguito) en Edermar La Crus (Undeba). Barber gaat de winterstop in op een vijfde plaats, zes punten achter Sithoc en Hubentut. Bestuurslid Percy Pasial verwacht dat de ploeg wel weer aan kop kan komen zodra de selectie weer compleet is. Momenteel mist Barber enkele belangrijke spelers wegens blessures.

De trefzekere Reales
Juan Alvis Reales is het seizoen sterk begonnen. De spits van Sithoc heeft in de eerste drie wedstrijden telkens twee keer gescoord en staat met zes doelpunten aan kop van de topscorerslijst. Daarmee heeft hij ook meer dan de helft van de doelpunten van zijn ploeg (11) gescoord. Behalve Reales is Kenneth Kunst het seizoen ook goed begonnen. De spits van Centro Dominguito heeft vier doelpunten in drie wedstrijden gescoord, precies de helft van het totaal van zijn team.

Speler Club Aantal Doelpunten
Juan Reales Sithoc 6
Kenneth Kunst Centro Dominguito 4
Lisandro Trenidad Hubentut Fortuna 3
Jerome Jemelson Jong Holland 3
Ayrichson Maria Vesta 3
Mauricio Moreno Jong Holland 3
Criston Brunkard Jong Holland 2


Hervatting competitie
De compitite wordt op woensdag 5 januari hervat. Hubentut Fortuna trapt om 20.30 uur af in het SDK-stadion tegen SUBT. De dag daarna spelen Vesta en Jong Colombia op hetzelfde tijdstip tegen elkaar. Op zondag 9 januari staan twee wedstrijden op het programma. Om 19.00 uur treft Undeba Centro Barber. Koploper Sithoc neemt het om 20.30 uur op tegen Centro Dominguito.

www.versgeperst.com