• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Afgelopen weekend was het weer druk in de Sekshon Pagá. Er stonden vier wedstrijden op het programma, waaronder de topper tussen Hubentut Fortuna en Centro Barber. Daarnaast kwam de huidige koploper Sithoc ook in actie.

Barber en Fortuna, de twee beste ploegen van vorig seizoen, trapten zaterdagavond om 19.00 uur in het SDK-stadion af. Barber miste enkele spelers wegens blessure en vakantie, maar de club uit Seru Fortuna kon hier geen voordeel uit halen. Wegens rode kaarten voor Soranly Tomsjansen en Rhendelson Tomasa eindigde Hubentut de wedstrijd met negen spelers. De ploeg speelde slordig en kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Oscar Molina scoorde namens Centro, Benjamin Martha voor regerend kampioen Fortuna.

Blij met het resultaat
“We zijn blij met het resultaat”, zegt Barber bestuurslid Percy Pasial. “Wij misten veel spelers zaterdagavond, maar Hubentut kon ons toch niet aan een kant zetten. Ik denk dat we zeker konden winnen als we met de normale opstelling hadden gespeeld. Zondag 9 januari spelen we tegen Undeba en hopelijk beschikken we dan weer over een complete selectie.”

Sithoc speelt ook gelijk
Na het gelijkspel van Hubentut kon Sithoc zondag de koppositie overnemen na winst op SUBT. SUBT had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, waardoor Sithoc de wedstrijd ongetwijfeld als favoriet begon. De jongens uit Kintjan speelden echter heel sterk en namen dankzij Manuela Andres vroeg de leiding. Sithoc begon daarna beter te spelen en kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Shurwendel de Roosje. De club uit Mahuma kreeg nog enkele goede kansen in de tweede helft, maar het bleef 1-1.

Jong Holland nog ongeslagen
Vesta en Jong Holland pakten in het weekend wel de volle drie punten. Vesta was met 3-2 te sterk voor Undeba, Jong Holland met 3-1 voor Jong Colombia. Afgelopen vrijdag won Centro Dominguito met 3-0 van Victory Boys. Dankzij de twee gelijkspellen blijven Hubentut en Sithoc samen aan kop met 10 punten uit vier wedstrijden. Jong Holland volgt op de derde plaats met 9 punten uit drie.

www.versgeperst.com