• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - KickboksenCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met kickbokser Susan Gevers. Zij volgt een ‘ladies only’ les bij Glenda Poeder.

Curacao Sport - Susan Gevers

Wat doe je hier?
“Ik volg een ‘ladies only’ kickboksles bij Glenda Poeder. We krijgen op maandag- en woensdagavond anderhalf uur les in het SDK-stadion. Behalve kickboksen doen we ook aan Muay Thai kickboksen met de groep.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Twee jaar geleden kwam ik een advertentie van Glenda Poeder in de K-Pasa tegen. Ik belde voor meer informatie en kort daarna ben ik met kickboksen begonnen. We zijn nu twee jaar verder en ik ben nog steeds actief bezig.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik was een keer aan het sparren met Glenda en ik probeerde een aanval uit te voeren. Glenda blokte mijn aanval en sloeg me keihard. De klap was zo hard dat ik knock out ging. Het is de enige keer dat iemand mij knock out heeft geslagen. Op dat moment was het niet leuk, maar nu kan ik stoer doen en vertellen dat ik knock out ben geslagen.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?

“Mijn instructrice Glenda Poeder. Zij kan heel goed kickboksen en ze is een groot voorbeeld voor mij. Daarnaast zijn de lessen ook leuk en begeleidt ze ons erg goed. Ik kan wel enkele bekende namen binnen de kickbokswereld noemen, maar die heb ik niet zo vaak in actie gezien. Glenda is daarom mijn grote voorbeeld.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil gewoon beter worden. Ik heb geen andere doelen, alleen in beweging blijven en een betere kickbokser worden. Ik ben een sportief persoon, dus ik ben erg blij dat ik op deze les zit en ik zal ook mijn best blijven doen. Ik kan mezelf nu in ieder geval verdedigen als iemand mij probeert aan te vallen!”

www.versgeperst.com