• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bruno de Wannemaeker keek afgelopen april nauwlettend toe bij de Curaçao Challenge. De Wannemaeker is president van de IFCA en moest evalueren of Curaçao een wereldkampioenschap surfen aankan. Hij concludeerde dat ons eiland uitermate geschikt is voor zo’n evement!

Volgens De Wannemaeker is de organisatie van de Curaçao Challenge zeer capabel en zal het voor hen geen probleem zijn een wereldkampioenschap te organiseren. Daarnaast zijn de weersomstandigheden op Curaçao zeer geschikt voor slalom windsurfen. Het IFCA Slalom World Championship komt daarom van 19 tot 24 april naar Curaçao. Het is het grootste windsurfevenement op ons eiland sinds de jaren tachtig.

Curaçao als windsurfbestemming
“We hebben hier drie jaar lang ontzettend hard voor gewerkt en nu is het eindelijk zover”, vertelt Mayra Lageveen, één van de grondleggers van de Curaçao Challenge. “Een windsurfwedstrijd organiseren is vaak lastig met alle factoren die er bij komen kijken. Maar we weten nu hoe het moet en we hebben er enorm veel zin in.”

Belangrijk voor Curaçao
In een gesprek met Versgeperst.com maakte De Wannemaeker duidelijk dat hij erg onder de indruk is van ons eiland. “Er zijn hele mooie stranden, alles wordt goed georganiseerd en ik denk ook dat er genoeg ruimte is. Ik heb gezien dat surfen leeft op Curaçao en dat er zeker een mooie toekomst in zit.” De IFCA-president benadrukte hoe belangrijk zo’n evenement zal zijn voor Curaçao. “Het zal Curaçao echt op de kaart zetten als windsurfparadijs.”

Slalomkampioenschappen
De officiële benaming van het evenement is ‘IFCA Prokids Junior, Youth and Masters Slalom World Championship 2011 presented by the Curaçao Challenge’. Het is het enige jaarlijkse wereldkampioenschap voor non-professionele windsurfers. Voor meer informatie kan je kijken op de website van Curacao Challenge.

1 reactie op “WK windsurfen op Curaçao”

  1. Ben blij dat er iemand contact heeft gevonden met M. Lageveen en/of B de Wannemaeker. Is normaal onmogelijk als je ze vragen stuurt van e-mail geeft echt weer hoe pro deze mensen zijn. Goed werk Versgeperst dat het jullie gelukt is.