• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Osepa en Wilsoe NECCURAÇAO – Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa en Justitieminister Elmer Wilsoe hebben afgelopen weekend een voetbalwedstrijd van NEC in Nijmegen bezocht. De ministers werden door wethouder Floris Tas  uitgenodigd om de laatste thuiswedstrijd van 2010 bij te wonen.

Curaçao en NEC hebben al enkele jaren een goede band. In 2008 ging de voetbalclub een maatschappelijk partnerschap aan met Fundashon Bon Intenshon. Sindsdien staat Curaçao op de shirts van NEC en wordt er in het stadion en langs het voetbalveld reclame gemaakt voor ons eiland.

Geen sponsor meer
Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon heeft in oktober echter wel aangegeven na dit seizoen te stoppen als shirtsponsor van NEC. Het partnerschap maakte het mogelijk dat jaarlijks drie tot vijf Curaçaose voetbaltalenten tussen de 14 en 20 jaar de kans kregen om zich verder te ontwikkelen bij NEC, met als doel om profspeler te worden.

Nieuwe leeftijdsgroep
Volgens Elias missen jongeren tussen de 14 en 18 jaar echter de aansluiting met het niveau van het Nederlandse profvoetbal. De zakenman wil zich daarom gaan richten op jonge voetballers tussen de 9 en 13 jaar. Momenteel is de 18-jarige Timothy Nahr de enige Curaçaoënaar die in de jeugdopleiding van NEC speelt.

Steun
Alhoewel Curaçao volgend seizoen niet meer op de spelersshirts van NEC staat, liet Osepa weten Fundashon Bon Intenshon volledig te steunen. “Het spin-off effect voor de Curaçaose economie van de naam van Curaçao op de shirts van NEC, is aanzienlijk,” aldus de minister. “Normaal zou het promoten van het land een overheidstaak moeten zijn. Nu dat een particulier dit voor elkaar heeft gekregen, moet dit door ons allen worden gesteund.”

Curacao Sport - Wilsoe, Osepa en NEC Minister Wilsoe (links) en minster Osepa (rechts) poseren met een shirt van NEC. Foto: Ramsay Soemanta.

www.versgeperst.com