• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose rugbyselectie heeft dit weekend een knappe prestatie neergezet. Tijdens het oefentoernooi waarbij de selectie voor het eerst samen speelde, werden twee van de drie wedstrijden overtuigend gewonnen. Bondscoach Quique Sanchez kijkt dan ook terug op een geslaagd toernooi.

Bij het toernooi waren drie teams aanwezig. Naast de Curaçaose rugbyselectie deden ook de Exiles en het Development Team mee aan het sportevenement. De Exiles is een team dat is samengesteld uit buitenlandse spelers die woonachtig zijn op Curaçao. De meeste van deze spelers hebben gemiddeld zo’n tien of meer jaar rugbyervaring. Het Development Team bestaat uit jonge Curaçaose spelers die de selectie niet gehaald hebben.

Knappe overwinningen
De onervaren Curaçaose rugbyselectie won de eerste wedstrijd tegen de Exiles knap met 20-10. Ook het Development Team werd eenvoudig aan de kant gezet met 25 – 15. De Curaçaose selectie speelde tot slot nog een wedstrijd tegen de beste spelers uit beide teams, de zogenaamde ‘Best Pick’. Deze spannende wedstrijd eindigde in een 20-20 gelijkspel.

Nog veel te leren
De Curaçaose aanvoerder Paulo Juan was tevreden met het spel van zijn team. “Het collectief zorgde uiteindelijk voor de overwinning. We moeten nog veel leren maar vandaag hebben wij de andere teams een lesje geleerd.” Ook Kenneth Kik kijkt tevreden terug op het eerste oefentoernooi in de huidige samenstelling, hoewel hij toch enigszins behoudend blijft. “Curaçao is behoorlijk aan het groeien, maar er moet nog een hoop gebeuren. We zijn nu nog te aardig voor de tegenstander. We mogen best iets harder zijn.”

www.versgeperst.com