• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Dankzij een wijziging in het competitieschema moest Sithoc binnen drie dagen de eerste twee wedstrijden van het seizoen spelen. De club uit Mahuma had echter geen problemen met het gebrek aan rust en won gisteravond weer zonder al te veel moeite.

Donderdagavond was Sithoc dankzij twee treffers van Juan Reales met 3-1 te sterk voor Undeba. Gisteravond was er nogmaals een hoofdrol weggelegd voor de spits, ditmaal tegen Jong Colombia. Hij scoorde twee keer in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Reales maakte beide doelpunten in het laatste kwartier. De Roosje opende de score voor Sithoc vlak na rust.

Klasseverschil
De tweede wedstrijd die gisteren op het programma stond was Hubentut Fortuna tegen Victory Boys. In de eerste helft probeerde Victory Boys het Hubentut nog moeilijk te maken, maar uiteindelijk was het klasseverschil te groot. Jamir Everts opende de score in de 19e minuut voor de regerend voetbalkampioen uit Seru Fortuna. Vlak voor rust maakte Eugene Martha de 2-0 en kon de ploeg van coach Marcelo Marceli opgelucht de kleedkamer ingaan.

Hubentut Fortuna 4 – Victroy Boys 1
Ook de tweede helft ging Fortuna makkelijk af. Benjamin Martha maakte de 3-0 in de 51ste minuut, met zijn tweede doelpunt van het seizoen. Zeven minuten later kwamen de Boys op het scorebord dankzij Arturo Torres, maar Hubentut kwam geen enkel moment in de problemen. Lisando Trenidad besliste de wedstrijd in de 77ste minuut door de vierde treffer voor Fortuna te scoren.

Jong Holland 3 – Centro Barber 2
Vrijdagavond ging Centro Barber verrassend onderuit tegen Jong Holland. De Antilliaanse kampioenen verloren hun tweede wedstrijd van het seizoen met 3-2 van de ploeg uit Willemstad. Criston Brunkard, Mauricio Morren en Jerome Jemilson waren trefzeker voor Jong Holland. Luis Cassiani en David Vergara scoorden namens Barber. Barber opende het seizoen door Centro Dominguito met 3-2 te verslaan, maar moet het momenteel stellen met slechts drie punten uit twee wedstrijden.

Koppositie en topscorer
Door de overwinningen hebben Sithoc en Hubentut Fortuna beiden zes punten uit twee wedstrijden. Sithoc staat aan kop dankzij een beter doelsaldo. Juan Reales (Sithoc) is topscorer van de Sekshon Pagá met vier doelpunten in twee wedstrijden. Eugene Martha (Hubentut Fortuna) volgt hem met twee doelpunten. Vanavond gaat de competitie om 20.30 uur verder in het SDK-stadion met SUBT tegen Centro Dominguito, twee ploegen die nog zoeken naar een eerste overwinning.

www.versgeperst.com