• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

airsoft, curaçaoCURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer Airsoftspeler Tyrolee Offerman. Hij is verpleegkundige en werkt daarnaast parttime achter de bar.

Wat doe je hier?
“Ik ben één van de teamtrekkers. Dat houdt in dat ik mijn team leid tijdens het spel. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het trainen van nieuwe spelers, waarbij ik ook onze strategieën en samenwerking tijdens het spel met ze doorneem.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“In 2009 ben ik door een vriend begonnen met paintballen. Na een tijdje kreeg ik via via te horen dat airsoft bijna hetzelfde is als paintballen, maar dan met pistolen en geweren die er veel realistischer uitzien. Het zijn als het ware replica’s van echt bestaande wapens. Dit sprak mij wel aan. Het geeft meer adrenaline en het is nog goedkoper ook.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Tijdens een belangrijke training hebben mijn neef en ik met z’n tweeën een ander team verslagen. De training vond plaats in een verlaten landhuis dat twee verdiepingen telde, het was erg spannend. De truc is dat zodra je een tegenstander ziet, je deze op allerlei manieren probeert neer te schieten en daarmee te verslaan. Dat andere team had nog zes spelers in het veld en wij waren slechts met z’n tweeën. Dus als je dan toch wint, voelt dat wel als een grote overwinning.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?

“Ik zou zo één, twee, drie niet een voorbeeld kunnen noemen. Ik denk dat je gewoon veel en hard moet trainen om beter te worden. Er zijn trouwens ook niet veel bekende airsoftspelers, dus dan is de keus vrij lastig. Ik zou zelf wel graag een voorbeeld voor anderen willen worden.”

Wat is je ultieme doel?
“Graag zou ik de sport groter maken, dat het bekender wordt op Curaçao. Veel mensen hebben een slecht beeld van de sport, ze denken dat het gevaarlijk en agressief is. Het is eigenlijk een heel leuk spel en zolang je je aan de regels houdt, is het ook veilig. Hopelijk spelen er binnenkort veel meer mensen een wedstrijdje mee.”

1 reactie op “Vers zweet van airsoftspeler Tyrolee Offerman”

 1. je zegt: Veel mensen hebben een slecht beeld van de sport, ze denken dat het gevaarlijk en agressief is.
  dat komt simple weg omdat je met een geweer “replica”” op een ander schiet. en je een oorlog spelletje in de mondi speelt.
  je kan beter gaan paintballen (speedballen) wat dan als een sport gezien wordt waar een geweer een marker wordt genoemd en je op een symetrisch veld met luchtkussens speelt inplaats van een bos.
  ik vindt het nog steeds gewoon een oorlog spelletje..