• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MonsoonCURAÇAO – 22 dagen kajakken achter elkaar, soms zelfs 16 uur op één dag. Ryan de Jongh is zaterdagochtend met de Clearwater Challenge begonnen. Een trip vanaf Sint Maarten naar Curaçao van ruim 1500 kilometer. De kajakker vaart voor twee goede doelen: de DAR foundation en stichting Carmabi.

De Jongh is na goede voorbereiding begonnen aan zijn tocht van Sint Maarten naar Curaçao. “Vandaag vertrokken de kajakker en zijn crew om zes uur ‘s ochtends,” vertelt Jeritsa Ignecil, één van de coördinators van de Clearwater Challenge. “Het vertrek is goed gegaan. De jongens zijn erg positief en enthousiast erover. De tocht is tot nu toe zonder problemen verlopen. De wind staat goed om te kajakken en de zee is rustig.”

Goede doelen
Ryan de Jongh vaart voor twee goede doelen: de DAR Foundation voor speciale kinderen en Stichting Carmabi voor bewustwording van de natuur. Tijdens zijn tocht van Sint Maarten naar Curaçao gaan De Jongh en zijn crew langs alle eilanden. In de eerste periode wil hij, tot eiland Grenada, elke dag naar een ander eiland varen. Zijn crew haalt dan eten en drinken op de eilanden, terwijl de kajakker tussendoor een dutje doet. De Jongh verwacht op 27 december aan te komen op Curaçao.


1 reactie op “De Clearwater Challenge is gestart”

  1. Wat een leuk idee is dit zeg. Veel succes tijdens het Island hoppen. Hoe doe je de oversteek van Isla Marquerita naar Bonaire, dat kan toch niet in één dag? Hoe zit dat nou eigenlijk?