• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - RugbyselectieCURAÇAO – Bondscoach Quique Sanchez heeft zijn rugbyselectie bijna helemaal rond. De coach heeft negen spelers gekozen die aanstaande zondag voor de eerste keer als Curaçaose rugbyselectie samen gaan spelen. Sanchez wil met deze ploeg een basis leggen voor de komende jaren.

Een rugbyselectie bestaat normaal uit twaalf spelers dus enkele talenten kunnen de bondscoach dit weekend misschien nog overtuigen om geselecteerd te worden. Paulo Juan werd tot captain benoemd en gaat de ploeg samen met vice-captain Rico Hiemstra leiden.

Olympische Zomerspelen
Vanaf 2014 zullen er kwalificatiewedstrijden in het Caribisch gebied gespeeld worden voor de Olympische Spelen van 2016. Met een oog op de Zomerspelen gaat Sanchez zijn best doen een sterk team in elkaar te zetten. De bondscoach heeft daarom geen plaats in zijn selectie voor spelers die tijdelijk op het eiland wonen. De komende maanden zullen vele scholen ook door rugbytrainers bezocht worden om leerlingen en studenten kennis te laten maken met de sport.

Curaçao Development Team
Zondag zal de Curaçaose selectie het opnemen tegen de Exiles, een ploeg van buitenlandse spelers die woonachtig zijn op het eiland. Het Curaçao Development Team, met spelers die nog kans maken om geselecteerd te worden, zal ook in actie komen. De wedstrijden beginnen om 16.00 uur op het veld van CVV Willemstad.

De voorlopige selectie
De voorlopige Curaçaose selectie bestaat uit Daryl Wilson, Arlito Dos Passos, Paulo Juan, Torsten Pieterz, Rico Hiemstra,  Luuk Bodegraven, Ivan Esseboom, Noud van Herpen en Kenneth Kik.

www.versgeperst.com