• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Meer dan 80 judoka’s deden zaterdag mee aan het Open Judotoernooi op de Marinekazerne in Suffisant. Ondanks het slechte weer van dit weekend werden de wedstrijden druk bezocht. Het publiek kon genieten van een aantal spectaculaire wedstrijden.

“We vinden het geweldig om dit judotoernooi te organiseren en gezamenlijk deze mooie sport te beoefenen”, vertelde de voorzitter van de Marine Sport Vereniging bij de opening van het Open Judotoernooi. De organisatie kijkt inmiddels tevreden terug op het toernooi en liet weten dat het een groot succes was.

Kampioenschap
De judoka’s werden ingedeeld naar leeftijd- en gewichtscategorieën. De Marine stelde trofeeën ter beschikking voor de winnaars. Verschillende clubs werden vertegenwoordigd tijdens het toernooi. Zo waren er atleten afkomstig van De Oleander uit Otrobanda, Sentro Rekreativo Suffisant, Tamarijn en Judoclub Janwe en de gastheer de Marine Sport Vereniging. Sommige judoka’s reizen aankomend weekend af naar Barbados om deel te nemen aan het International Independence Judo Championship.

Kinderen in actie tijdens het Open Judotoernooi.

Uitslagen
Bij de jongste judoka’s in de leeftijd tot en met 8 jaar wonnen de volgende jongens hun gewichtscategorie: Sharvin Pieter, Gideon Lock, Vignesh Wadwani, Samuel Da Silva Correa, Luca Van Der Bunt, Jurvenier Rijnschot, Jordy Lieder, SearlRich Angela en Carlvin Loran. Bij de meisjes waren Thadisha Theodora,Mervianny Boasman en Queesha Martina de winnaars.

Bij de jongens tot 10 jaar werden Darius Bérénos, Javy-Ray Ellis, Shurendel Heiliger, Jeremy Albertoe, Lisander Loran en D’Ajino Kleinmoedig kampioen. In de categorie tot 14 jaar waren dit Carlos Concecao, Gunnarson Schoop, Shervani Laveist en Quincy Manuel.

In de oudste leeftijdsgroep bij de meisjes waren Xolanthe Maria, Inez Bérénos, Jilmarialitz Gaari de sterksten. Bij de oudste jongens in de diverse gewichtcategorieën gingen Christopher de Windt, Nigelino Da Costa Gomez, Danchelo Picus en Reginald De Windt er met de trofee vandoor.

www.versgeperst.com