• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer beachvolleyballer Kyran Li-Fo-Sjoe. Hij studeert aan de UNA. 

 Wat doe je hier?
“Ik ben aan het trainen voor de kwalificatierondes op Trinidad en Tobago voor de Olympische spelen. De kwalificatierondes vinden van 15 tot en met 20 december plaats in Trinidad.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Door mijn broer en mijn vader. Mijn vader ging vroeger elke zaterdag met zijn vrienden volleyballen als hobby. Hij heeft mijn broer toen ook op de sport gedaan. Vanaf mijn vijfde ging ik met hem mee en dan speelde ik ook af en toe.”

Wat is je mooiste sportmoment?

“In december vorig jaar ging ik een weekend naar Aruba om daar te spelen. We waren daar met drie teams namens Curaçao. We kregen eten, drinken en ons verblijf werd voor ons betaald. Het was heel mooi om mee te maken, omdat het net leek alsof we professionele volleyballers waren. In december ga ik naar Trinidad, dat wordt vast ook een mooi sportmoment.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Mijn broer is mijn grote voorbeeld. Ik keek altijd al tegen hem op en zag hem dan ook als mijn grote voorbeeld in de sport. Hij was altijd veel beter dan ik, maar nu zijn we wel gelijkwaardig. Al heb ik eigenlijk meer bereikt op sportgebied dan mijn broer tot nu toe.”

Wat is je ultieme doel?

“Mijn ultieme doel is om op wereldniveau te spelen, bijvoorbeeld bij de Olympische Spelen of de Wereldkampioenschappen. Ik hoop dat te bereiken door hard te trainen en mee te doen aan de kwalificatierondes. Als ik het niet haal zal ik proberen het de volgende keer nog beter te doen, zodat ik het dan wel haal.”

www.versgeperst.com