• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Ride for the RosesCURAÇAO – “De Ride is een begrip geworden op Curaçao.” Zo begint Rob Blaauw, voorzitter van de stichting Ride for the Roses gisteren bij een persbijeenkomst. Blaauw vertelde over de toewijding van de stichting en over de Uphill Challenge die weer deel uitmaakt van het programma.

Bij de ‘Ride’, ‘Swim’ en ‘Walk for the Roses’ wordt er gefietst, gezwommen en gelopen als steun voor kankerpatiënten. Alle opbrengsten komen ten goede van het Prinses Wilhelmina Fonds Curaçao (PWF). In januari 2011 wordt het evenenemt voor de zevende keer gehouden. De zes eerdere edities hebben gezamenlijk meer dan 1 miljoen gulden voor het PWF opgebracht en ruim 12.500 deelnemers in beweging gebracht. Dit jaar hoopt de organisatie op 4.000 deelnemers en een opbrengst van 400.000 gulden, twee recordaantallen.

Uphill Challenge
De Uphill Challenge staat in 2011 voor de tweede keer op het programma. Bij dit evenement moeten deelnemers de Fort Nassau helling in vier uur tijd zo vaak mogelijk beklimmen met een racefiets of mountainbike. De helling bij Fort Nassau is zestig meter hoog met stijgingspercentages van meer dan 20 procent, vergelijkbaar met de steilste stukken uit de Tour de France. De fietsers worden gesponsord door vrienden, familieleden of werkgevers.

Wilfried Camelia
Vorig jaar won Wilfried Camelia de Uphill Challenge door de helling maar liefst 34 keer op en neer te gaan. Camelia droeg toen een shirt met rode bolletjes erop. Dit omdat de leider van het bergklassement in de Tour de France ook altijd de ‘bolletjes trui’ draagt. Dit jaar volgt de organisatie nogmaals de stappen van de Tour. Er werd ditmaal gekozen voor een geel shirt, zoals de Tour-leader die ook altijd draagt.

Curacao Sport - Wilfried Camelia

Programma
Bij de Ride kunnen deelnemers kiezen om 15, 40 of 60 kilometer te fietsen. De race start en eindigt bij Wet ‘n Wild, met een route die door de zoutpannen van Jan Thiel en over het Caracasbaai schiereiland gaat. De Swim is een openwater swim van Zanzibar naar Wet ‘n Wild, een afstand van ruim 2,5 kilometer. Deelnemers aan de Walk kunnen kiezen tussen twee routes vanaf het Brionplein naar Wet ’n Wild, waarbij de langste route van 10 kilometer over de Julianabrug gaat.

15 januari 15:00 uur – Uphill Challenge bij Fort Nassau
22 januari 19:00 uur – Fundraising veilingdiner in het Hyatt hotel
30 januari 07:00 uur – Start van de Walk for the Roses vanaf het Brionplein
30 januari 08:00  uur – Start van de Ride for the Roses vanaf Wet ‘n Wild
30 januari 12:00 uur – Start van de Swim for the Roses vanaf Zanzibar
30 januari 12:45 uur – Aankomst zwemmers bij Wet ’n Wild

www.versgeperst.com