• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 29-jarige tennisser Jean-Julien Rojer die van origine Yu di Korsou is, woont al sinds zijn dertiende in Miami. Hij verhuisde daar naartoe om groot te worden binnen zijn favoriete sport, tennissen. Dankzij het harde werken van de afgelopen jaren doet Rojer het best aardig op de wereldrankinglijst.

“Het zit er weer op voor dit jaar, ik kan even vakantie vieren”, vertelt een lachende Rojer. “Ik heb best een goed jaar achter de rug. Mijn individuele hoogtepunt bereikte ik in maart. Toen stond ik op de 32e plek op de wereldrankinglijst. Begin dit jaar was ik de 43e en nu ben ik nummer 41.”

Double up
De tennisser speelt nauwelijks solowedstrijden en is voornamelijk met zijn partner Eric Butorac op de baan te vinden. Dit jaar wisselde Rojer van partner, ‘because it was time to move on’ en het pakte voor beide mannen goed uit. Rojer mag dan in Miami wonen en zijn nieuwe partner Butorac in Massechusetts, het belemmert hun samenspel niet. “We zijn samen goed van start gegaan. In Los Angeles speelden we onze eerste wedstrijd en wel meteen tegen de Brian Brothers. Zij zijn al 62 keer recordhouders en breakers, de broertjes zijn daarmee het beste paar waar je tegenover kunt staan.”

‘We made it through the finals’
“Na de eerste wedstrijd hadden we eigenlijk al de finaleronde gehaald. In Tokyo hebben we gewonnen, ook in Stockholm en Rome stonden we in de finale. In de Italiaanse stad werden we helaas verslagen door Roger Federer en zijn partner Yves Allegro, maar het was een mooie wedstrijd.”

2011
Volgend jaar begint het tennisseizoen op tijd. “3 januari staan we alweer in Brisbemi en een week later in Sydney voor de warming up van de eerste Grand Slam, de Australian Open. We hopen dat we de finales weer halen en wat daarna volgt zien we wel. Ons doel voor 2011 is in ieder geval om als duo de top-tien te halen en in de vier Grand Slams te spelen.”

Studie
“Tennissen is mijn passie, maar het is niet iets wat ik de rest van mijn leven wil doen. Ik ben acht jaar geleden een studie sociologie begonnen, maar ben na het derde jaar gestopt voor mijn tenniscarrière. Ik wil nog steeds mijn diploma halen, maar dan misschien in een andere richting. Je kunt makkelijk switchen, graag zou ik in iets als sportmanagement of iets dergelijks afstuderen.”

Pensioen
Maar voordat hij hier aan kan beginnen, moet de jonge tennisser zijn pensioen binnen zien te halen. “Om hier recht op te hebben, moet je vijf jaar elf toernooien hebben gespeeld. Ik heb nu twee jaar, dus nog drie te gaan. Op zich kun je als ‘double’ langer doorspelen, maar dat hoeft van mij niet. Laat mij maar m’n studie afmaken.”

www.versgeperst.com