• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met jetskiër Oden Tujeehut. Hij is manager bij Adrenaline Tours.


Curacao Sport - Oden Tujeehut

Wat doe je hier?
“Ik ben manager bij Adrenaline Tours. Wij verhuren jetski’s en nemen mensen mee op tours. We gaan dan jetskiën op het Spaanse Water of snorkelen bij de Tugboat. Ik doe zelf ook veel aan jetskiën, het is een hele leuke hobby.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Ik was 12 jaar toen ik voor het eerst op een jetski ging zitten. Ik vond het zo leuk, ‘I was hooked’. Dat waren de tijden dat je bij Seaquarium Beach een jetski voor 50 gulden per uur kon huren. De laatste zes maanden ben ik voor mijn beroep aan het jetskiën en dat vind ik ook geweldig. Ik geef geen les hier bij Adrenaline Tours, maar ik geef de mensen wel tips als ze voor het eerst op de jetski gaan.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dit klinkt misschien raar maar mijn mooiste moment was toen ik bij Barbara Beach keihard was gevallen. Er waren een heleboel golven die dag en bij Barbara Beach komen ze van alle kanten. Ik probeerde over de golven te racen, maar ik crashte keihard. Voordat ik het wist, was ik in het water. Dat was de beste rush die ik tot nu toe heb gevoeld.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ik kan geen persoon noemen die een grote voorbeeld is, maar vroeger vond ik de jongens die bij Seaquarium aan het jetskiën waren heel erg stoer. Ik vond het altijd ook leuk om jetskiërs op televisie of in films te zien. Zij zijn de reden waarom ik nu nog aan het jetskiën ben.”

Wat is je ultieme doel?
“Mijn ultieme doel is om op een dag mijn eigen bedrijf op te richten, maar ik blijf voorlopig wel hier werken. Ik heb het hier echt wel naar mijn zin. Waar anders kun je de hele dag op het strand zitten en als beroep jetskiën? Dat is toch geweldig….”

1 reactie op “Vers zweet van jetskiër Oden Tujeehut”

  1. Super trots dat dit mijn neefje is. Ik ga zeker plannen om een trip te krijgen van jouw.