• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Andruw Jones tekende vorig jaar een 1-jarig contract van ‘maar’ 500.000 dollar bij de Chicago White Sox. De Curaçaoënaar zit momenteel zonder club, maar zijn positie als topverdiener binnen het Koninkrijk zal hij niet kwijtraken. De Los Angeles Dodgers blijven voorlopig miljoenen op zijn rekening storten.

In december 2007 stapte Jones voor 36.2 miljoen dollar van de Atlanta Braves over naar de Los Angeles Dodgers. Daarvan kreeg hij 12 miljoen als ‘bonus’ en 9 miljoen in 2008. De outfielder kon de verwachtingen van de club echter niet waarmaken. Na een teleurstellend seizoen lieten de Dodgers Jones gaan, maar de club moet de resterende miljoenen van het mega-contract nog wel betalen. Vele honkbalanalisten zien het contract als de grootste blunder uit de geschiedenis van de Dodgers.

3.2 miljoen dollar per jaar
Naast de half miljoen dollar van de White Sox kreeg Jones vorig seizoen nog 3.2 miljoen van de Dodgers. Los Angeles moet ieder jaar, tot 2014, 3.2 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. De Curaçaose honkbalheld is momenteel clubloos, maar hij hoopt in 2011 weer voor de White Sox uit te komen. Jones kon de club vorig seizoen niet naar de play-offs helpen.

Meer dan 100 miljoen
Volgens tijdschrijft Sportweek was Jones in 2009, dankzij 14 miljoen dollar aan inkomsten, de bestverdienende sporter met een Nederlands paspoort. De 33-jarige Curaçaoënaar heeft tot nu toe meer dan 100 miljoen dollar verdiend en is daardoor een van de bestverdienende honkballers aller tijden.

‘Gold Gloves’ en ‘Hall of Fame’
Jones heeft tot nu toe meer dan 400 homeruns geslagen en mocht tien keer een ‘Gold Glove’ (de prijs voor de beste verdediger) in ontvangst nemen. Volgens analisten maakt hij nog kans om lid te worden van de ‘Baseball Hall of Fame’, de meest prestigieuze benoeming die een honkballer kan krijgen.

www.versgeperst.com