• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

YogalesSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met yogalerares Ura Koetsier. “Ik heb veel mooie sportmomenten.”

Paspoort Ura

Wat doe je hier?
“Ik ga zo met mijn yogales beginnen. Ook geef ik meditatie cursussen. Hierdoor vinden mensen zichzelf terug op welke manier dan ook. Het maakt niet uit hoe. Ze kunnen ook persoonlijke sessies doen. Onze focus ligt op happy en gezond door het leven gaan. Ik geef deze lessen fulltime. Sinds vijf jaar hier op Curaçao, daarvoor gaf ik les in Duitsland.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Zelf nam ik yogalessen tijdens mijn zwangerschap. Het was echt ‘love at the first sight’, ik vond het zo leuk! Toen ik mijn baby kreeg, nam ik een korte pauze en daarna ben ik doorgegaan. Ik begon toen aan mijn yogaopleiding. Ik dacht dat ik nooit lessen zou geven, maar mijn leraar was zo inspirerend dat ik het toch ben gaan doen!”

Wat is je mooiste sportmoment?

“Dat ik voel hoe de energie vrij door mijn lichaam stroomt. Je voelt je dan rechtop en open in het leven, dat voelt erg goed. Ik voel dat bijna iedere les, dus ik heb veel mooie sportmomenten.”

Wie is je grote voorbeeld?

“Een voorbeeld in deze sport heb ik eigenlijk niet echt, saai hé? Maar ik vind het wel altijd mooi om plaatjes in tijdschriften te zien van mensen die aan yoga doen. Ze wringen zich in de gekste houdingen.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“De rust, vreugde en doelgerichtheid op ieder moment van mijn leven voelen.”

www.versgeperst.com