• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Centro BarberCURAÇAO – Hubentut Fortuna pakte 15 augustus de Curaçaose voetbaltitel door Centro Barber met 1-0 te verslaan. Zondag 28 november gaat de lokale competitie weer van start. Regerend Antilliaans kampioen Barber trapt het seizoen in het SDK-stadion af tegen Centro Dominguito.

Afgezien van de eerste wedstrijd is het nog niet bekend wanneer de clubs tegen elkaar moeten spelen. Federashon di Futbol Kòrsou laat weten dat het complete speelschema al in elkaar is gezet, maar dat aanstaande maandag de loting gehouden wordt. Bij deze loting trekken de clubs een nummer en komen ze te weten wanneer ze tegen elkaar in actie komen.

Voorbereiding
De regenval van de laatste weken heeft de voorbereiding van veel clubs verstoord. Volgens de FFK hebben de clubs daarom gevraagd om in het SDK of op het veld van CVV Willemstad te trainen, zodat de start van de competitie niet opgeschoven wordt. Beide velden hebben kunstgras, waardoor het water snel opdroogt en er getraind kan worden. “Ons veld is erg modderig, maar we gaan proberen in het SDK-stadion te trainen om ons normaal voor te bereiden op het seizoen”, vertelde Barber bestuurslid Percy Pasial begin deze week nog aan Versgeperst.com.

Titelfavorieten
Hubentut Fortuna en Centro Barber beginnen het seizoen ongetwijfeld als titelfavorieten. Hubentut heeft de laatste twee titels gewonnen en heeft belangrijke spelers zoals Everon Espacia en Lisandro Trenidad nog onder contract staan. Barber eindigde vorig seizoen als tweede, maar werd wel Antilliaans kampioen door op Bonaire Real Rincon met 2-0 te verslaan. De club uit Banda Bou, die de laatste 9 jaar vijf keer kampioen is geworden, versterkte zich door Reginald Martina (Vesta), Norviendel Nahr (Undeba), Jonathan Geertruida (Centro Dominguito) en Edermar La Crus (Undeba) over te nemen.

www.versgeperst.com