• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zware regenval van de afgelopen weken heeft voor veel overlast gezorgd. Woningen, bedrijven en hele wijken liepen onder water. Maar hoe zit het met de lokale sport? Hebben clubs trainingen af moeten zeggen? Zijn er wedstrijden afgelast?

Bij voetbalclub CVV Willemstad verloopt alles normaal. “Ons kunstveld kan de regen goed aan, dus bij ons gaan trainingen en wedstrijden altijd door”, vertelt secretaris Peter Kleine. “Zaterdag ging één wedstrijd niet door omdat de tegenstander, een club van Banda Bou, niet door de regen wilde gaan om naar ons toe te komen. Afgezien van die wedstrijd, zijn alle anderen wel doorgegaan. Wedstrijden worden bij ons alleen gestopt als het bliksemt, want dat is levensgevaarlijk.”

Modderig veld
Banda Bou werd zwaar getroffen afgelopen zaterdag, maar bij regerend Antilliaans voetbalkampioen Centro Barber is daar niks van te merken. “We hebben de laatste weken gewoon kunnen trainen”, zegt bestuurslid Percy Pasial. “Ons veld is nu wel erg modderig, maar daar hebben we een oplossing voor. We zijn aan het kijken of we een paar keer in het SDK-stadion kunnen trainen. De lokale competitie begint weer op 28 november en wij zijn zoals normaal bezig met de voorbereidingen.”

Hoe natter het veld, hoe beter
De rugbyspelers zijn juist blij met de regen. “Wij houden van regen. Hoe natter het veld, hoe lekkerder het is om rugby te spelen”, aldus Antilliaanse Rugby Federatie voorzitter Arthur Hogesteger. “Wij spelen onze wedstrijden op het kunstgras van CVV Willemstad en dat droogt erg snel. Het is heerlijk als het kunstgras een beetje nat is. De spelers hopen altijd dat het voor de wedstrijd gaat miezeren. Wij zijn juist blij als het regent!”

Sala Irene Moreno
De tafeltennisbond is minder blij met Moeder Natuur. “Sala Irene Moreno waar onze wedstrijden gespeeld worden heeft veel schade opgelopen”, vertelt Edith Mac Leod, secretaris van de bond. “Het dak lekt en daardoor is de vloer ondergelopen. Wij hebben een laminaatvloer en die is nu helemaal beschadigd. Het water is tussen de panelen gekomen en die zijn nu los aan het raken. Je kunt eigenlijk geen tafeltennis op zo’n vloer spelen, maar onze spelers zijn zo enthousiast dat de kampioenschappen vorige week gewoon door zijn gegaan.”

Wedstrijden verplaatsen
Mac Leod vertelt ook dat de tafeltennisbond hard aan het werk is om de zaal weer in goede staat te krijgen. “Wij gaan morgen naar Sedreko met een begroting van de kosten. Ik hoop dat ze ons kunnen helpen. Volgende week hebben we weer kampioenschappen, ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Als het gebouw het niet aan kan, zullen we de wedstrijden ergens anders moeten houden. Dat brengt ook extra kosten met zich mee. Daarom hoop ik dat alles op tijd opgelost wordt.”

www.versgeperst.com