• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Rugby - Wara Wara Vs. VentoseCURAÇAO – Zondagavond stonden de rugbyspelers van Wara Wara tegenover de spelers van het Franse marineschip Ventose. De Franse jongens kregen de kans om ’15 mans rugby’ te spelen terwijl bondscoach Quique Sanchez alvast kon kijken welke lokale spelers hij in de Curaçaose selectie wil opnemen.

Volgens Arthur Hogesteger, president van de Antilliaanse Rugby Federatie (NARF), werden de Wara Wara spelers ‘helemaal kapot gespeeld’. Wara Wara kon het ervaringsverschil niet overbruggen en de Fransen wonnen uiteindelijk met 15-0. Ondanks de nederlaag wordt de wedstrijd als geslaagd gezien en spreekt de NARF van een ‘leerzame ervaring voor de Curaçaose spelers’.

Stevige vorm van rugby
Ventose bracht voor de derde keer een bezoek aan Curaçao. De Franse mariniers verzochten om 15 tegen 15 te spelen, een stevigere vorm van rugby. De Curaçaose clubs spelen normaal gesproken ‘Rugby Sevens’, een versie met slechts zeven spelers per team. Met dertig spelers op het veld is er veel meer lichamelijk contact en zit er minder snelheid in het spel.

Rainbow Rugby Club
Bondscoach Sanchez moet een selectie van twaalf Curaçaose spelers samenstellen om in januari naar Trinidad af te reizen. De selectie zal daar deelnemen aan het toernooi van de Rainbow Rugby Club. Sanchez wil daarom zijn selectie het liefst begin december al rond hebben. De groep zal 13 december alvast enkele oefenwedstrijden tegen Wara Wara Curaçao Rugby Club, Curaçao Students Rugby Club (CSRC) en het schoolteam van the College of the Dutch Caribbean (CDC) spelen.

Curacao Sport - Wara Wara vs Ventose

www.versgeperst.com