• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Kenley Jansen - Los Angeles DodgersCURAÇAO – Sportminister René Rosalia werd onlangs vereerd met het bezoek van belangrijke sportmannen. Ongeveer een week geleden kreeg de minister bezoek van Hensley Meulens, de slagcoach die kampioen werd met de Giants. Daarna kwam Kenley Jansen, de 23-jarige pitcher van de L.A. Dodgers, even langs.

Jansen begon op 7-jarige leeftijd honkbal te spelen op Curaçao. Tien jaar later tekende hij een conctract in de Verenigde Staten als ‘catcher’ bij de Los Angeles Dodgers. Na Jansen 6 jaar als catcher onder contract te hebben gehad, besloot de club dit jaar om hem als pitcher te gebruiken. De jonge Curaçaoënaar maakte een succesvolle overstap en mocht afgelopen seizoen zijn debuut als profwerper in de Major Leagues maken.

‘The star from Curaçao’
‘The star from Curaçao’ kwam vorig seizoen 25 keer in actie voor de Dodgers. Hij won één keer, sloot vier wedstrijden af met een ‘save’ en had in 27 innings de tegenstander maar twee punten laten scoren. Jansen liet bij zijn bezoek ook weten dat het belangrijk is dat jonge sporters hun studie afmaken zodat ze een ‘fall back’ hebben als een profcarrière niet lukt.

Hensley Meulens
De regering schonk een bedrag van 15.000 gulden aan de Honkbal Academy van Meulens. Meulens, die als eerste Curaçaoënaar in de Major Leagues heeft gespeeld, kreeg de cheque uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Renaissance. De regering ziet Meulens als een groot voorbeeld voor de samenleving.

www.versgeperst.com