• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vers zweet van windsurfer Victor WederfoortJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met windsurfer Victor Wederfoort. “Ik moet wel iets minder feesten!” 

.
paspoort-victor-wederfoort-7.jpg

Wat doe je hier?
“Ik doe meer aan de Course Race hier op het Spaanse Water. Dit is een windsurfwedstrijd. Voor mij is het belangrijk om hier te trainen, want ik wil professional worden.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Een klasgenoot van mij volgde lessen in windsurfen en dat leek mij ook heel gaaf. Ik ben toen met de sport begonnen, maar ook na een paar maanden weer gestopt. Het is gewoon een dure sport. Daarna ben ik een paar keer voor een dagje gaan windsurfen, dat kostte drie jaar geleden ongeveer twintig gulden. Goed te doen dus. Maar om de sport op een hoog niveau uit te oefenen, moet je veel sponsoren hebben. En dat is moeilijk.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was toen ik de Hi-winds won. Dit is een grote internationale windsurfwedstrijd. De grootste in het Caribisch gebied zelfs. Veel mensen die de Hi-winds ooit gewonnen hebben, zijn later profs geworden. Hopelijk kan ik hun voorbeeld volgen.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Windsurfen bestaat uit twee disciplines: racen en freestyle. Op racegebied is Björn Dunkerbeck mijn favoriet. Hij is 36-voudig wereldkampioen windsurfen. De broers Taty en Tonky Frans zijn mijn voorbeelden in het freestylen. Zij zijn afkomstig uit Bonaire.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik hoop professioneel windsurfer te worden. En ik heb potentie, maar ik moet wel iets minder feesten!”

3 reacties op “Vers zweet van windsurfer Victor Wederfoort”

  1. yesss victor i’m your No1 fan

  2. yes victor NICE! ICTOR PRO

  3. hahah victor!!!!!!!!!!!!!!!!!!