• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Paulo de Sousa Pereira. Op zondagen is hij te vinden op het rugbyveld.

 

Wat doe je hier?
“Ik ben hier voor de rugbytraining. Vandaag trainen we samen met Franse mariniers. Zij hebben gevraagd of ze een keer mee konden doen, ze zitten al maanden op een schip hier en willen wat sportiefs doen. We spelen na de training ook een vriendschappelijke wedstrijd, dat wordt pittig denk ik. Wedstrijden met mensen uit het buitenland zijn altijd pittig, want ze willen zich bewijzen. We hebben al eerder met Engelse mariniers een wedstrijd gespeeld.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik vond rugby vanaf jongs af aan leuk, maar het was er niet op Curaçao. Ik beoefende daarom andere sporten, zoals volleybal, voetbal en baseball. Vorige jaar was ik op stage in Brazilië en toen ik terugkwam op het eiland was er een rugbyteam opgestart. Meteen wilde ik meedoen, maar helaas viel ik net toen van mijn fiets af en had ik een stuk bot gebroken in mijn knie. Na twee operaties kon ik in maart van dit jaar eindelijk weer meedoen. Wat ik leuk vind aan deze sport is dat je broers wordt met je teamgenoten. Het schept een band, want het voelt alsof je samen naar een oorlog gaat, ‘they got your back’. Het mooie is, dat wat erop het veld gebeurt, op het veld blijft. Het kan er ruw aan toegaan maar daarna drink je samen gewoon een biertje.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Beachrugby! Twee weken geleden was het Bavaria Beach Rugby toernooi op Holiday Beach. We zijn tweede geworden, de Caribbean All Stars hebben gewonnen. Het is zwaar om rugby te spelen in het zand, maar echt de moeite waard.” 

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Sebastiaan Chabal. Hij is een Franse rugbyspeler. Echt een enorme gast, 1.90 meter lang. Hij is sterk en snel, zijn tactiek is geweldig. Daarnaast vind ik zijn stijl ‘sick’. Hij heeft een baard waardoor hij op Jezus lijkt. Ik wilde op hem lijken en liet daarom mijn baard staan!”

Wat is je ultieme doel?
“Ik wil één van de beste spelers worden. Ik wil mijn best blijven doen en beter worden, dus niet alleen mijn tactiek verbeteren daar waar ik al goed in ben, maar juist werken aan mijn zwaktes. Helaas heb ik niet veel tijd, ik zit in mijn afstudeerjaar en ik werk daarnaast, maar ik doe wat ik kan.”


www.versgeperst.com