• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hij is groot, heeft een goede techniek en kan de 100 meter in 10,3 seconden. Bij de Chippie Polar Cup heeft deze snelle vleugelspits indruk gemaakt op Ajax-trainer Martin Jol. Toch is Sendley Bito geen bekende op Curaçao. Dagblad De Pers schetst een portret van de topscorer van de Oekraïense voetbalcompetitie.

De 27-jarige Curaçaoënaar wordt als een van de beste en bekendste voetballers in Oekraïne beschreven. Er werd zelfs een stuk over hem in de Playboy geschreven, maar de spits van Tavrija Simferopol is vrijwel onbekend voor Nederlandse en Antilliaanse voetbalfans. “Ze kennen mij gewoon niet. Ik heb niet in de Eredivisie gevoetbald, dan word je afgeschreven als voetballer”, vertelt Bito tegenover Depers.nl

‘Geef mij die kans maar’
Bito verliet Sparta Rotterdam op 23-jarige leeftijd. Hij koos voor een Oost-Europees avontuur in Oekraïne en eindigde via Stal Alsjevsk en Arsenal Kiev uiteindelijk bij Tavrija. De buitenspeler laat ook weten dat hij graag bij een Nederlandse topclub zou willen spelen, om te bewijzen dat hij het niveau wel aankan. “Als ik het goed doe tegen Shaktar Donetsk of Dinamo Kiev, dan moet ik ook de Eredivisie aankunnen. Geef mij die kans maar.”

Chippie Polar
De aanvaller speelde afgelopen zomer namens de Dutch Caribbean Stars (DCS) in de Chippie Polar Cup. De Stars verloren met 4-1 van NEC en eindigden op de vierde plaats in het toernooi na met 2-0 te verliezen van lokaal kampioen Hubentut Fortuna. De prestatie van de ploeg viel tegen, maar Bito wist met zijn razendsnelle acties wel indruk te maken. “Dat is geen spits, dat is een haas!”, reageerde DCS-trainer Remko Bicentini na afloop van het evenement.

1 reactie op “‘Dat is geen spits, dat is een haas!’”

  1. Leuk iets over sidney sendley Bito te lezen! Ik zag hem spelen voor Antias in de WK qualificatie:)