• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Andy Schleck pakt winst in Amstel Curaçao RaceCURAÇAO – De zevende editie van de Amstel Curaçao Race is vandaag een prooi geworden voor Andy Schleck. De Luxemburger liet in de sprint de Belg Stijn Devolder achter zich. Theo Bos, de schlemiel van de Olympische Spelen, eindigde als derde.

“Mooi om hier te winnen, al was het erg heel erg warm vandaag. Dat maakte het heel zwaar. Toch had ik op het laatst nog net genoeg kracht over om de sprint te winnen. Het is een mooi slot van een mooi seizoen”, vertelde Andy Schleck tegen wielerspeaker Cees Maas. 

Kopgroep van twee
Schleck en Devolder reden aan het einde van de koers weg van het peloton, waarna de winnaar van het jongerenklassement in de Tour de France het karwei beheerst afmaakte. Baanwielrenner Theo Bos sprintte zich knap naar de derde plaats.

Record
Het peloton startte dit jaar met een recordaantal deelnemers: 175. Organisator Leo van Vliet is trots op dit grote aantal, wat zo’n dertig renners meer is dan vorig jaar. “Dit geeft ook weer aan dat de Amstel Curaçao Race steeds populairder wordt. We hebben ook weer meer wielrenners van Curaçao zelf wat ook een positief teken is. Dat geeft aan dat fietsen hier steeds populairder wordt”, aldus van Vliet.

Illuster rijtje
Met de winst in deze Curaçao Race schaart de jongste van de gebroeders Schleck zich in een rijtje met grote namen. Michael Boogerd was in 2002 de eerste winnaar. Vervolgens zegevierden achtereenvolgens Peter van Petegem, Oscar Freire, Tom Boonen, Alejandro Valverde en Alberto Contador. Met inschrijvingen van onder andere Laurens ten Dam, Frank en Andy Schleck, Michael Boogerd en baanwielrenner Theo Bos kende de Amstel Race zoals vanouds een sterk deelnemersveld. 

Lees meer:
Boogerd maakte (eenmalige?) comeback op Curaçao
‘Amstel Race zet Curaçao internationaal op de kaart’ 

www.versgeperst.com