• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer met Andy Kirchner. Hij is regelmatig het eiland aan het verkennen.

Wat doe je hier?
“Ik ben hier aan het hiken en de omgeving aan het verkennen. Er is altijd wel iets wat ik nog niet heb gezien.”

Hoe ben je in de sport terecht gekomen?
“Door kamperen eigenlijk. Ik ging vaak kamperen ergens op het eiland en begon de omgeving te verkennen. Ik kreeg steeds meer interesse voor alle bomen, vogels, kruiden en natuur in het algemeen. Hierdoor ben ik boeken gaan lezen over verschillende planten, vogels en kruiden. Ook heb ik al snel professionele schoenen gekocht en een goede rugzak. Voor ik het wist maakte ik in plaats van wandelingen van een half uurtje tochten van drie uur. Soms ga ik ook stadshiken, omdat je veel meer ziet dan vanuit de auto. Je kunt meer rondkijken en ontdekt hoe mooi sommige gebouwen zijn. Ook heb je veel meer interactie met mensen. ”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Dat was in het Christoffelpark een jaartje geleden. Ik heb wel een stuk of 25 keer de berg beklommen, maar deze keer had het heel veel geregend. Het hele park was in bloei, er waren watervallen overal en heel veel kolibries. Er waren zelfs twee Witstaarthavikken. Dit is mijn favoriete vogel, die je zelden tot nooit tegenkomt. Het was spekglad dus best spannend en ik heb veel anderen geholpen met klimmen. Door mijn enthousiasme over de staat van het park, werd iedereen enthousiast.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“De Grond Bromelia (Teku di Mondi). Deze plant heeft puntige bladeren met stekels en is normaal groen met wit. Wanneer deze in bloei is, wordt de plant felrood. Dit is echt prachtig.”

Wat is je ultieme doel?
“Elk bijzonder plekje op Curaçao leren kennen en dit delen met iedereen. Ik wil dat men ziet dat het eiland meer is dan alleen Mambo Beach..”

1 reactie op “Vers zweet van hiker Andy Kirchner”

  1. Nou Andy, dan wil ik echt die Christoffelberg op wanneer ik weer in Curaçao ben. Misschien heb je tijd om me dan te begeleiden ?;-) Leuk stukje over jou….groet Lia