• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

windsurfdemonstratieGrootser, drukker en beter! Dat moet de Curaçao Challenge 2010 gaan worden. Donderdag was de perspresentatie van het surfevenement dat in april 2010 plaats vindt. Organisator Windfreaks maakte bekend wederom het evenement te organiseren. Dit vanwege het succes van de Curaçao Challenge 2009. 

De Curaçao Challenge heeft zijn naam gevestigd. Vele professionele windsurfers hebben interesse getoond in de aankomende wedstrijd. De ontspannen sfeer van het eiland in combinatie met de altijd aanwezige wind maken Curaçao een ideale wedstrijdlokatie. Het evenement onderscheidt zich op meerdere punten. Zo worden de slalomraces op open water gehouden, een echte uitdaging voor de surfers. Speciaal voor volgend jaar wordt een nieuwe discipline toegevoegd, namelijk freestyling. Dit onderdeel is erg in opkomst en populair. Veel freestylers wonen in de omgeving Aruba, Bonaire en Venezuela. Dit maakt deelname aan de wedstrijd erg aantrekkelijk. Daarnaast kunnen de deelnemers grote geldprijzen winnen.

Wereldkampioenschappen
Zowel nationaal als internationaal is er veel interesse voor het evenement. Er wordt zelfs gesproken over de mogelijkheden de wereldkampioenschappen windsurfen op Curaçao te houden in 2011. Een unieke kans die het windsurfen op Curaçao weer op de kaart zet.

Familie-evenement
Windfreaks grijpt alle mogelijkheden aan om het evenement wederom een groot succes te maken. Zo werd een nieuwe website ontworpen, met uiteraard veel informatie over het evenement. Ook wordt de windsurfers en hun familie van over de hele wereld informatie geboden over het eiland, waar te verblijven en wat te doen. De Curaçao Challenge is een echt familie-evenement. Alle activiteiten vinden plaats bij Seaquarium beach.

www.versgeperst.com