• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Fighers of the CaribbeanCURAÇAO – Curaçao was zaterdag wederom gastheer van het ‘Fighters of the Caribbean’, een groot Muay Thai kickboksevenement waar vechters uit verschillende landen aan meedoen. De lokale vechters van Baas Sports Curaçao kunnen trots terugblikken op hun prestaties.

Braizel Crispulo, Ruben Schot, Justin Gogulski en Joost Mulder wonnen allemaal tegen internationale tegenstanders. Aregnio Pieters bleef op een remise steken tegen de Surinaamse Ogilvy Sietajen, terwijl Jonathan Paulina aan het korste eind trok tegen Omar Marsham uit Sint Maarten.

Danny ‘Warwaru’ van der Veen
Voor Danny van der Veen was het een emotionele avond. Van der Veen, die in 2003 met Muay Thai kickboksen begon bij Edwin Baas, vocht zijn afscheidswedstrijd. De 30-jarige Van der Veen heeft door de jaren heen veel wedstrijden zowel op Curaçao als in Nederland overtuigend gewonnen. In 2009 liep hij echter een nekblessure op na een ongeluk met het wakeboarden en was hij een tijdje uit roulatie.

Come-back en afscheid
Warwaru maakte 28 november 2009 een victorieuze come-back bij de Fighters of the Caribbean. Maar omdat Van der Veen veel last van blessures heeft, werd er besloten dat hij zaterdag zijn afscheidswedstrijd zou vechten. Van der Veen nam het op tegen William Adamy (Martinique) in een wedstrijd met kickboksregels. Na vier rondes begon Van der Veen weer last te krijgen van zijn blessures en in de vijfde ronde besloot hij om een punt achter de wedstrijd en zijn carrière te zetten.

Dames in de hoofdpartij
Twee dames vormden zaterdagavond de hoofdpartij. Denise Kielholtz, met een record van 17-2, nam het op tegen Quasila Naseri (15 overwinningen en 3 keer verlies). Na vijf volle ronden was het Kielholtz die de overwinning mocht vieren. Kielholtz kreeg de prijs uitgereikt door de vader van Jemyma Betrian, die zaterdag in Rotterdam de Europese titel won door Linda Ooms knock-out te slaan.

Volledige uitslagen
Voor volledige uitslagen kun je kijken op de website van Baas Sports.

www.versgeperst.com