• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Even leek het erop dat de Amstel Curaçao Race voor de tweede keer in het water zou vallen. Gelukkig was het net op tijd droog zodat er rond 10.00 uur gestart kon worden. In een spannende slotfase zorgde een van de Luxemburgse kanonnen ervoor dat de titel in de familie blijft.

Vorig jaar was het Andy. Dit keer was het zijn oudere broer Frank Schleck die als eerste over de streep kwam. De Luxemburger hield sprintkanon Alessandro Petacchi en Nederlands kampioen Niki Terpstra achter zich.

Afgelast
De renners moesten dit jaar genoegen nemen met een ‘mini-race’ van ruim een uur. Gisteren was de organisatie genoodzaakt de wedstrijd af te lassen vanwege de hevige regenval. Om het publiek toch nog een mooi alternatief te bieden, stond er vandaag een criterium gepland bij Jan Thiel met start en finish bij Boca Gentil. Een mooi alternatief, want het publiek zag de renners nu meerdere keren passeren.

Beste local
Voor Gyasi Sulvaran was deze ingekorte Curaçao Race een prachtige belevenis. De 16-jarige belofte eindigde als beste Curaçaose renner. Een prestatie die hem een bokaal en een nieuwe racefiets opleverde. “De wedstrijd was heel zwaar, harder dan ik van tevoren dacht”, analyseert Sulvaran, terwijl hij van alle kanten wordt gefotografeerd en gefeliciteerd. “De eerste vijf rondes kon ik de profs nog bijhouden. Daarna heb ik mooi mijn eigen tempo kunnen houden.”

‘Beetje lui’
Sulvarans teamgenoot Deniel Juliana vond het jammer dat de race gisteren niet doorging. “Het was echt niet verantwoord met die gladde wegen. Leuk dat we toch nog een Curaçao Race hebben, maar dit is wel een beetje lui zo“, grapt Juliana. Na afloop werden de renners gehuldigd bij Zanzibar.

www.versgeperst.com