• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Amstel Curacao RaceCURAÇAO – Met alle wateroverlast van Tomas was het de vraag of de Amstel Curaçao Race aanstaande zaterdag wel door zou gaan. Volgens organisator Leo van Vliet kunnen de wegen de race aan en gaat alles zoals gepland door. “Tomas was misschien zelfs gunstig voor ons.”

“De wegen zijn meestal erg glad, maar door de storm is dit niet meer het geval. Voor de wielrenners is het juist beter”, aldus Van Vliet. “Waar de fietsers moeten rijden, zijn er geen grote gaten in de weg ontstaan, dus er behoren geen problemen te zijn. Tomas is weg aan het trekken en ik denk dat het zaterdag gewoon lekker weer wordt. We blijven positief en kijken uit naar een geweldige negende editie van de Amstel Curaçao Race.”

Marc de Maar
Naast grote namen als Alessandro Petacchi, Andy Schleck, Niki Terpstra en Jurgen Vandenbroeck zullen er ook veel ogen gericht zijn op de 26-jarige Marc de Maar. De Maar is Antiliaans kampioen ‘Tijdrijden’. “De wielersport wordt steeds populairder op Curaçao en ik  hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor de lokale jongens.” Nu de Antillen ontmanteld zijn, gaat De Maar namens Curaçao rijden. Zo gaat hij proberen namens ons eiland deel te nemen aan het WK wielrennen 2011 in Denemarken.

Minuut stilte
De Amstel Curaçao Race start zaterdag 6 november om 13.30 uur bij het Lions Dive & Beach Resort. Voor de start van de race zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis van Herman Krott. De oprichter van de Amstel Gold Race in Nederland overleed 19 oktober op 79-jarige leeftijd. Daarnaast wordt er ook een minuut stilte gehouden voor de overleden vader van Robert Gesink.

www.versgeperst.com