• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao heeft de eerste editie van het ABCS-toernooi niet kunnen winnen. Na een spannende strafschoppenserie ging Suriname er zondagmiddag in de finale met de overwinning vandoor. Na 90 minuten stonden beide ploegen nog gelijk, met ieder twee treffers.

Het eerste ABCS-toernooi ging vrijdag van start met vaste deelnemers Aruba, Curaçao, Bonaire en Suriname. Curaçao won de eerste wedstrijd tegen Aruba met 3-2. Ook Suriname was succesvol; de ploeg won met 4-2 van Bonaire. Via het knock-out systeem troffen Curaçao en Suriname elkaar zondag in de finale. Bonaire en Aruba namen het tegen elkaar op in de strijd om de derde plaats. Deze plek ging uiteindelijk naar Aruba, nadat de spelers van Bonaire boos het veld verlieten. De spelers waren het niet eens met de penalty die de scheidsrechter Aruba toekende, bij een 3-3 stand ver in de tweede helft.

Scheidsrechter
Ook tijdens de finale was er een belangrijke rol voor de scheidsrechter weggelegd. Al in de eerste helft kreeg Curaçao een rode kaart voor gevaarlijk spel en ook in de tweede helft hield de scheidsrechter de kaarten niet voor zich. Na twee gele kaarten mocht ook de Surinaamse Roché Emanuelson de kleedkamer opzoeken. Enkele minuten voor tijd keurde de arbiter nog een treffer van Suriname af en ook in de strafschoppenserie eiste de scheidsrechter alle aandacht. De laatste strafschop van Curaçao werd gestopt door de Surinaamse doelman, waarna de arbiter besloot dat de penalty opnieuw genomen moest worden. De Surinaamse doelman bleef echter rustig en stopte de bal ook bij de tweede poging.

www.versgeperst.com