• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Heineken Curacao RegattaCURAÇAO – Over twee weken is het weer zo ver. Dan gaat de Heineken Regatta Curaçao van start bij de Kleine Werf. Wat is er te doen tijdens deze derde editie van de Regatta? Wat verwacht de organisatie? Versgeperst.com blikt alvast vooruit op één van de grootste evenementen op ons eiland.

Vrijdag 12 november wordt de Regatta om 9.30 uur geopend met de ‘Commodores Cup’. Rond 16.00 uur kunnen toeschouwers genieten van de zogenaamde ‘Aanbreng Race’. ‘s Avonds volgt er een pre-show en om 22.00 uur is het tijd voor een optreden van Los Ilegales.

Shaggy
Zaterdag gaat de Regatta Village om 9.30 uur open. Hier kunnen bezoekers meedoen met een domino toernooi, eten in één van de vijf restaurants, deelnemen aan ‘slot car races’ en boten en auto’s bekijken in een speciale showroom. De Regatta races beginnen net als vrijdag om 9.30 uur en gaan door tot de namiddag. Om 18.30 uur volgt een optocht met lichtboten. De avond wordt afgesloten door de grote topact: Shaggy, die om 22.00 uur met zijn show begint.

Villa Maria
De Village gaat zondag een half uur eerder open. De races gaan dan om 9.00 uur van start en duren tot de namiddag. Om 12.30 uur staat een vistoernooi op de planning en van 16.00 tot 19.00 uur een happy hour. ‘s Avonds gaan de zeilers naar Villa Maria voor de prijsceremonie. De individuele zeiler of team die ‘overall winner’ wordt, wint 10.000 gulden.

Langzaam groeien
“Ik schat dat er ongeveer 80 wedstrijdboten meedoen”, voorspelt Heineken Marketing Manager Bram Reukers. “We hebben teams uit onder anderen Nederland, Aruba en Venezuela, en ik denk dat de haven lekker vol gaat zijn met ruim 250 boten.” Reukers spreekt de hoop uit dat het evenement langzaam blijft groeien. “Wij gaan dit de komende tien jaar nog doen, dus we moeten ieder jaar een beetje meer groeien. We willen niet dat we in het derde of vierde jaar ineens zo groot zijn dat wij straks een slecht georganiseerd evenement hebben.”

Kaarten
Morgen staat er tussen 11.00 en 14.00 uur een Heineken trailer klaar bij Goisco. Als je een weekendpakket voor 95 gulden koopt, ontvang je gratis twee Heineken sixpacks. Daarnaast zijn de kaartjes ook los te koop. Voor Los Ilegales betaal je 45 gulden, voor Shaggy moet je het een tientje neerleggen. Kaarten zijn te koop bij Mensing’s Caminada, Beep Beep, Tik Tak, Albert Heijn, Koko Loko en Plein Café Wilhelmina.

www.versgeperst.com