• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er zijn twee nieuwtjes bekendgemaakt op het gebied van de Amstel Curaçao Race die volgend weekend van start gaat. Er is nog een naam bekendgemaakt van een groot talent dat deel zal nemen aan de race. Het andere nieuws is vooral interessant voor vrouwen die meedoen aan de wielerwedstrijd.

De bekende Duitse wielrenner Tony Martin rijdt dit jaar voor het eerst mee in de Amstel Curaçao Race. De renner van HTC-Columbia won dit jaar verschillende grote tijdritten. Daarnaast werd hij derde tijdens het WK tijdrijden in Melbourne en won hij het eindklassement van de Eneco Tour.

Bevordering toerisme
Martin is behoorlijk overtuigd van zijn eigen kunnen en wil zich de komende jaren daarom richten op de Tour de France. Organisator Leo van Vliet hoopt met het binnenslepen van een belangrijke Duitse wielrenner, het toerisme vanuit Duitsland te bevorderen of op zijn minst Curaçao als vakantieland onder de aandacht te brengen. Om deze reden wordt er dan ook nauw samengewerkt met Curaçao Tourist Board.

Vrouwen in de spotlights
Ook belangrijk nieuws is dat er dit jaar voor het eerst een prijs is voor de beste vrouwelijke renner. In de afgelopen jaren is het aantal vrouwelijke deelnemers behoorlijk gestegen, dus vond de organisatie het hoog tijd voor een gerechtvaardigde prijs.

Race en prijsuitreiking
De veelbesproken race gaat zaterdag 6 november om 13.30 uur van start bij het Lions Dive & Beach Resort. Zowel de beste mannelijke renner als de beste vrouw in de Amstel Curaçao Race wordt ‘s avonds op Mambo Beach gehuldigd tijdens de afterparty van het wielerseizoen.

www.versgeperst.com